Fyra onsdagstips

Hej i snön! Jag tänkte att jag skulle tipsa om fyra populärkulturella grejer jag fastnat lite extra för den senaste tiden. Kanske känner ni igen några, kanske hittar ni en ny favorit? Jag hoppas på det i alla fall!
 
bokpoesi1  bokpoesi2bokpoesi3  bokpoesi4
Först ut är min nya instagram-favorit, nämligen kontot Bokpoesi. Bakom det står en tjej som heter Anna och med hjälp av boksidor och en överstrykningspenna skapar hon ordmagi. In och följ på en gång, så inspirerande!
 
astrid
Mitt andra tips är dokumentären Astrid som sändes i tre delar nu över julen. En himla fin skildring av Astrid Lindgrens liv som visade många sidor som jag inte hade någon aning om. Astrid växte ännu mer i mina ögon, inte bara som författare utan också som kvinnlig förebild. Dokumentären finns här på svtplay fram till den 31 januari så passa på att se den om ni inte gjort det!
 
gustavbrostrom1  gustavbrostrom4gustavbrostrom3  gustavbrostrom5
Sen vill jag tipsa om en annan Instagram-inspiratör, nämligen Gustav som gör de finaste stilleben man kan tänka sig. Det här är definitivt ett av de mest ambitiösa Instagram-kontona jag sett och jag blir alltid lika imponerad när hans bilder dyker upp i feeden. Alla som testat att bygga och fota stilleben själva vet hur svårt det är att få till, hur mycket tålamod som krävs och känslan för detaljer som man måste ha. Här hittar ni honom på Instagram.
 
serial
Mitt sista tips känner nog många redan till men om någon mot all förmodan skulle missat podcasten Serial så ladda hem den genast! Podcasten handlar om ett 15 år gammalt mord där (den då unga) Adnan grips och döms till livstids fängelse. Men fallet har många frågetecken och Sarah Koening bestämmer sig för att steg för steg reda ut vad som egentligen hände. I podcastens tolv avsnitt får vi följa med och ta del av den underliga historien… Jag som inte är något större fan av deckare eller thrillers tvekade först till en början men efter att ha lyssnat en kvart var jag fast! Nu ska jag strax ta mig an det allra sista avsnittet och det är verkligen spännande.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. AHMEH! Hur gullig är inte du som tipsar om mig? Blir helt svettig och tårögd! <3

    Kram!

  2. Men hallå, fuck en tår i ögat nu!!!! Jag som har bokpoesi mejlade med dig för något år sedan om att det borde finnas kreativa gym. Massa kram /Anna

    1. Men vad fint! Fortsätt med det du gör, du är grym! Förhoppningsvis blir det kreativa gymmet verklighet en vacker dag. 🙂 Många kramar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *