Goda saker jag lagat 2014

Nu är det hög tid för ännu en liten återblick i arkivet och vad som hände under 2014. Denna gång tänkte jag att vi skulle kolla på vad jag lagade under året. Det blev visst ganska mycket mat, så jag har valt ut ett antal favoriter som kanske kan inspirera såhär i januari när det är dags för rutiner igen. Recept till det mesta finns om ni klickar på länkarna.
 
DSC_0032
Enkelt bröd bakat i gjutjärnsgryta. Extremt få ingredienser som får jäsa över natten och sköter sig själv. Resultatet blir ett superfint bröd med snygg skorpa och proffsutseende.
 
DSC_0085
Julias supersallad med grönkål, fetaost och rostade kikärtor. En liten färgklick som passar perfekt som lunch.
 
DSC_0093
Asiatisk sallad med ankbröst. Drömmen för alla som gillar koriander, lime och chili!
 
DSC_0105
Vietnamesisk nudelsallad. En av mina favoriträtter från det gångna året. Jag lagar den här säkert en gång i månaden nu, så god!
 
DSC_0252
Bean burgers med coleslaw. Den vegetariska varianten på allas givna favoriträtt.
 
DSC_0192
Indisk gryta med naanbröd. Blir mat för ett halvt kompani men supergod sådan.
 
DSC_0021
Black bean chili med picklad rödlök. Det perfekta långkoket för en ledig lördag.
 
DSC_0028
Vietnamesiska vårrullar. Pilligt men gott, perfekt att laga om man är flera som hjälps åt.
 
DSC_0010
Quinoabiffar med tomat- och mozzarellasallad. Superbra att svänga ihop om man råkar koka för mycket quinoa (som man typ alltid gör).
 
DSC_0010
Halloumi- och nektarinsallad. Bästa sommarmaten som dock känns väldigt avlägsen nu… 
 
DSC_0009
Kantarellpasta med bacon och parmesan. Omöjligt att misslyckas med dessa ingredienser, bara goda grejer i ju…
 
P1060022
 
DSC_0008
Pulled pork. Tre olika sätt att äta sitt långkok på. 
 
DSC_0002
Supersnabba lunchen. Mat klar på tio minuter utan någon större ansträngning!
 
sötpotatissoppa
Sötpotatissoppa. Hösträddaren nummer ett.
 
risotto
Risotto med trattkantareller. Bästa maten när man ska bjuda på middag.
 
vegetariska frikadeller
Vegetariska frikadeller. Två olika sätt att äta dem på.
 
10 minute pasta
10 minute pasta. Ett snabbt ihopkok av vad som finns i kylen.
 
rådjur
Viltpasta. Och Biff Rydberg med rådjur.
 
brysselkål
 
Det var hela mitt år i matväg! Sammanfattningsvis har det blivit ganska mycket vegetariskt och ganska mycket asiatiska smaker. Det spåret fortsätter jag gärna på under 2015 men jag ser också fram emot att hitta nya recept att testa. Har ni några favoriter som ni tror att jag missat så får ni jättegärna tipsa mig!

Delta i diskussionen

14 kommentarer

  1. Har följt bloggen till och från typ hur länge som helst. Älskar dina recept, så himla inspirerande! Har lagat flera av dem och det blir alltid superbra.

  2. Alltså. En av dina bästa kategorier, just sayin’! Tänker mig att du nog skulle gilla typ hela Bonniers Vegetariska Kokbok, om du inte redan har den, hehe… Och kanske även morotssoppan jag la upp för ett par dagar sen!

  3. Fantastiskt med en sån här sammanfattning, blev så inspirerad!

  4. satan så mycket gott, bokmärker direkt. älskar verkligen att kolla tillbaka på matbilder. gjorde precis också det på bloggen och man ba "men GUUU va mycke gott ja ätit"

  5. Åhh vad det kurrade i magen nu! Men det verkar som att länken till den indiska grytan med naanbröd inte funkar, jag kom bara till nån sida som handlade om att man skulle köpa den domänen…

  6. Vilka schyssta recept! Passar bra för mig för jag ska laga mer vego 2015! 🙂

  7. Men åh så bra att du samlar allt på ett ställe. Massor av bra tips på vegetariskt, som jag sett innan men liksom glömt bort. Får lägga detta blogginlägg som favoritsida. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *