Mitt år på Spotify

Att musik + statistik = sant! är något jag varit övertygad om länge. Och extra kul blir det ju när Spotify släpper sin årliga site som ger en chansen att sammanställa sitt musiklyssnande. Så nu tänkte jag att vi skulle kolla på hur mitt år har låtit och sett ut musikmässigt.
 
spotify_01
Genremässigt tycks det vara en blanding av olika pop- & indie-kombinationer, inget jätteförvånande direkt. Det svåraste är väl snarare att skilja varje genre åt, vad är skillnaden på allt liksom?
 
spotify_02
Min mest lyssnade artist var Patty Griffin, vilket är kul eftersom hon är en ny upptäckt för mig detta år som tydligen gick hem starkt. Sedan kan det ju också bero på att jag gjorde en spellista med hennes bästa lugna låtar och hade som insomningslista på repeat en tid i vintras… Mitt populäraste album blev Till slut med Steget som släpptes under sommaren och min mest spelade lista heter Sånt som är bra. Där lägger jag helt enkelt alla låtar jag fastnar för och tycker är bra och den finns alltid tillgänglig i offline-läge, så att den hamnade på förstaplatsen kändes givet.
 
spotify_03
Här är då mina mest spelade låtar. Jag är lite förvånad gällande vissa av placeringarna, typ Rebecca & Fiona och Coldplay? Det känns inte som jag lyssnat så mycket på dem under året… Annars är det som ni ser mycket svenskt och främst peppiga låtar.
 
spotify_04
Och ja, generellt lyssnar jag på väldigt mycket svensk musik som ni kan se. Jag tycker det finns så många bra artister här så det gör jag gärna. I övrigt är det engelskspråkiga land som gäller…
 
spotify_05
Säsongsmässigt så tog Lorentz våren med storm och hans album gick på repeat när det släpptes. Under sommaren lyssnade jag som tidigare nämnt mycket på Stegets nya album och hösten ägnades främst åt Vance Joy.
 
spotify_06
Det är väl ingen chock att jag lyssnar på mycket musik, men att det blivit över 62 000 minuter (dvs mer än tusen timmar och drygt 43 dygn) är ju ändå rätt imponerande. Men så har jag ju nästan alltid musik på i bakgrunden när jag är hemma, på jobbet eller åker tunnelbana…
 
spotify_07
Söndagar är mina främsta musikdagar, detta beror nog på att jag är som mest hemma då. På jobbet lyssnar vi nämligen ofta på gemensam musik och då används inte mitt Spotify-konto så mycket.
 
spotify_08
Och så här ser mitt år ut sammanfattningsvis. Kul med Håkan Hellström, Veronica Maggio och Bo Kaspers Orkester på topp-fem-listan över artister, trots att de inte släppt några nya album direkt. De är helt enkelt konstanta favoriter.
 
Vill du också sammanfatta ditt musik-år så kan du göra det här. Och dela gärna ditt resultat om du vill, det vore kul att se vad ni lyssnar på!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Om du ursäktar så tänker jag nu sno den här idén rakt av, och så kan du kika in på bloggen min imorgon så får du se vad jag lyssnat mest på i år då!

  2. Intressant funktion, insåg just att jag kanske inte borde betala för premiumfunktionen då jag endast lyssnat 5932 minuter under året. 😮 Men det är fint med musik så jag får nog ta som nyårslöfte att lyssna lite mera. 🙂

  3. blev faktiskt nyfiken pa din sånt som är bra spellista, du har inte möjligtvis lust att dela den? 🙂

  4. Vad kul! Egentligen föga förvånande att jag mest lyssnar på amerikansk pop på, men statistik är alltid kul! Jag delade kontot med min 10-årige son i början av året, innan han fick ett eget i födelsedagspresent, så en hel del hip hop smög sig in:). Osäkert därför om jag vågar dela med mig av resultatet, men jag ska absolut sprida funktionen! Min föreslagna lista för 2015 var ingen höjdare, hur var din?

  5. Men åh tyckte också detta var himla kul att se, men min egen var inte så varierande då Kent låg i topp på i princip allt haha. Sen måste jag säga att din musiksmak är utsökt! Vill du dela med dig av din mest spelade lista? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *