Kläder jag burit 2014

Jag tänkte att vi skulle blicka tillbaka på 2014 som snart är slut, men istället för att gå igenom precis allting som hänt månad för månad eller fylla i någon lång lista så tänkte jag att jag skulle dela upp det lite efter den här bloggens kategorier. Först ut är kläder och sådant jag haft på mig!
 
DSC_0010
Januari inleddes helmatchat från topp till tå. Tyvärr tappade de här byxorna passformen lite för snabbt, annars hade jag sett ut så här oftare. Jag gillar övermatchat!
 
DSC_0047
Hatten var på allt som oftast…
 
DSC_0008
Och så köpte jag guldstjärnor att ha i öronen.
 
DSC_0119DSC_0131
I februari flyttade jag och gled mest omkring i stora skjortor samtidigt som jag fixade med min lägenhet.
 
DSC_0145
Men i mars plockade jag fram ett av mina mest signifikanta plagg: prick-byxorna! Må dessa aldrig gå sönder… Extremt stiff min på vänstra bilden förresten, kan inte sluta störa mig på den, men den får hänga med här ändå, haha.
 
DSC_0134
Jag köpte ocks en ny favoritklänning på & Other Stories, en butik jag kom att besöka rätt flitigt under året…
 
DSC_0138
Den fick bland annat följa med till Italien på en liten weekend och det blev barbentspremiär för 2014 (älskar att gå barbent för er som inte visste det).
 
DSC_0149
En liten second hand-fyndad väska fick följa med hem från Stadsmissionen en tidig vårdag.
 
DSC_0039DSC_0026
Och så gjorde jag nog årets bästa köp: en mörkblå bomullspyjamas från Acne med vita prickar. Jag har letat SÅ LÄNGE efter en pyjamas som denna och blev verkligen glad när jag fick tag på den här. Har använt den morgon som natt sedan dess. 🙂
 
DSC_0172
April invigdes på riktigt med nya kritvita sneakers: adidas Stan Smith som fått hänga med på många äventyr.
 
DSC_0009
Under våren jobbade jag som en tok med att lansera en ny kampanj för Volvo och på premiärdagen såg jag ut såhär. 
 
DSC_0063
Sedan köpte jag en finfin djungelklänning!
 
DSC_0016
Och tog med den till Trädgården tillsammans med keps och lång rock.
 
P1050337
Under juni blev det mer prickar, här i storformat…
 
DSC_0023
…och så lite mindre storlek på kjolen. Prickigt verkar vara något slags genomgående tema på mina kläder detta år, det är en sak som är säker i alla fall.
 
bild 1
Sen blev det somrarnas sommar och jag köpte en ananasväska och stack till Grekland.
 
bild 1-1
Och cyklade omkring på Gotland i den här randiga klänningen som blev en riktig favorit i värmeböljan.
 
DSC_0032
Så tar vi en tyst minut och sörjer den försvunna solbrännan, det solblekta håret och det där energifyllda glowet man tydligen hade när det var megavarmt i början av augusti…
 
P1050902
Och tillbaka på jorden köpte jag en röd regnjacka som jag packade med i väskan när jag åkte till Way Out West.
 
DSC_0011
Sen var sommaren plötsligt slut och jag bar jeans och jacka och knöt en scarf kring armen, bara för att jag kunde liksom.
 
DSC_0007
Men i slutet av augusti packade jag ned flamingobikinin en sista gång och åkte till Portugal med hela min familj för att fira pappas 60-årsdag.
 
overall
I Lissabon hittade jag också ett par svarta hängselbyxor som jag letat efter länge.
 
adidas mi ZX FLUX
Till sist blev det höst och jag köpte mig ett par egendesignade glittriga sneakers för att liva upp höstlövsgatorna lite.
 
gold
Plus matchade orangea luddiga tröjor med guldarmband, fint!
 
adidas Originals
Och så här såg visst min sista dokumenterade look under 2014 ut. Randigt plus fejkskinnbyxor och liten scarf.
 
Sammanfattningsvis har det varit ett prickigt år med många hattdagar och där klackarna har fått vila till fördel för sneakersens intåg. Något jag tänkt mycket på är att jag varit ganska dålig på att dokumentera mig själv i rena outfitsbilder, särskilt under vinterhalvåret. Det beror nog främst på att jag inte har någon helt naturligt plats för detta i min nuvarande lägenhet och för att det är så hopplöst svårt att fota när man helt saknar dagsljus… Men förhoppningsvis blir det ändring på det under 2015 (kan man skriva ”outfit-vägg” på sin kravlista när man letar andra hands-lägenheter i Stockholm? Kanske inte…). Under 2015 kommer det nog också bli mer bilder och reflektioner kring kläder och sånt man har på sig, för jag tycker i alla fall att det är ett mycket intressant ämne. Hoppas att ni också känner er peppade på det!

Delta i diskussionen

12 kommentarer

  1. alltsa jag maste bara fraga var du köpte första outfiten? har letat efter nagot liknande i evigheter men hittar liksom inget jag verkligen gillar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *