Kickboxning

kickboxning
 
I början av september bestämde jag och min kompis Madde att vi skulle börja med någon slags träning. Vi funderade på lite olika alternativ, kollade på svindyra SATS-kort och insåg också att vi aldrig skulle ha disciplinen att ta oss ut på löpturer med jämna mellanrum. Så till slut landade valet på kickboxning. Ingen av oss hade testat det tidigare, men båda var peppade. Jag frågade en kompis som jag visste hade tränat ett par terminer och hon tipsade oss om Stockholm Kickboxning, mycket för att de har bra träning för nybörjare och en stor andel tjejer.
 
Så sedan början av september går vi ner i en varm källarlokal som luktar svett och linement (precis som på film!), ungefär två gånger i veckan. Där tränar vi sedan nybörjarpass i 80 minuter och det är supersvettigt, tufft och kul! Man blandar vanlig styrketräning (armhävningar, situps, upphopp, burpess…) med olika boxningsövningar som sparkar, slag och kombinationer. Kickboxningen i sig är ju rätt svår eftersom det är väldigt mycket teknik i sporten men träningen tycker jag är grym. Dels för att man känner att man verkligen tar ut sig (man fuskar ju inte när tränaren har ett linne med den halvironiska texten ”Mr. No Mercy”) och för att man faktiskt blir bättre. Mina round-kicks kanske inte är perfekta, men ibland blir de riktigt okej.
 
kickboxning
 
Sen tycker jag också att det är rätt kul att få slåss och sparkas och verkligen ge allt. Jag har ju i princip aldrig slagits i hela mitt liv (vilket i och för sig är rätt bra), men ibland är det härligt att bara ta i och se hur mycket kraft ett slag kan ha. Självklart har man skydd, handskar och mitsar så jag skadar ju inte Madde, men känslan är ändå skön, särskilt efter en lång arbetsdag när man är helt slut…
 
Så nu har vi sagt att vi kör på året ut i alla fall och fortsätter att öva upp våra sparkar och slag. Och när vi väl bestämt oss köpte vi också varsitt par handskar för att öka motivationen ytterligare. Annars får man ju låna sådant på klubben, men det är ju en mäktig känsla att ha sina egna ändå. Det blir nog ingen tävlingskickboxare av mig, men lite starkare och snabbare har jag allt blivit och det känns så bra!
 
Obs! Vill bara förtydliga att detta inlägg är helt osponsrat, vill bara tipsa om en kul grej som jag gör! Och har ni några frågor så ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag kanske kan svara även om jag inte är expert än. Och en tredje grej, är det någon som är förvånad över att jag tränar kickboxning? Jag tycker själv att det är en sak som kanske inte stämmer jätteväl överens med den personen som man kan ha en bild av här i bloggen, men det är ju ändå en fullt lika naturlig del av mig som ska ha sin plats mellan helgfrukostar, spellistor och muséebesök. Klart slut!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Åh, kickboxing verkar så himla kul. Skulle gärna prova på det om jag hade tid, kanske när och om mitt liv lugnar ner sig lite.

  2. Men så jäkla kul! Blev svinpeppad på att också kickboxas.
    Blev inte särskilt förvånad att du kickboxas faktiskt. Tänker mig att du är lite som mig och då hade det varit ett kul och nästan naturligt val av sport, typ.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *