All I want for Christmas är ett boendekontrakt

DSC_0056

Jag minns inte när jag slutade tro på tomten. Jag vet bara att det var länge sedan. Kanske var det när jag inte fick det stora blå Muminhuset som stod högst upp på önskelistan…

Att få sina julönskningar uppfyllda är långt i från en självklarhet. Men i år så finns det något på min lista som är viktigare än allt annat. En önskning som skulle betyda så mycket om den kunde slå in. All I want for Christmas är ett boendekontrakt.

Den sista februari måste jag flytta ut ur min nuvarande lägenhet. Mitt andrahandskontrakt har löpt ut och än en gång ger jag mig ut på den snåriga stig som kallas Stockholms bostadsmarknad. Jag är på jakt efter någonstans där jag och mina saker kan bo. En etta eller kanske en liten tvåa till och med. Centralt belägen eller längre ut på någon av tunnelbanans linjer, det spelar ingen större roll.

Som hyresgäst är jag en utmärkt person, rent av exemplarisk om jag får säga det själv. Jag har fast anställning som copywriter på en reklambyrå i centrala Stockholm och betalar min hyra på pricken den 25:e. Jag röker inte, har inga husdjur och min inredningsstil är modern, uttänkt, skandinavisk… ja, riktigt schysst faktiskt. Vill du ha intyg på allt detta ställer mina tidigare hyresvärdar gärna upp som referenser.

Lägenheten jag flyttar in i kan vara helt, delvis eller inte alls möblerad, på den punkten är jag rätt flexibel. Men jag bor gärna på samma ställe i minst 6 månader och jag delar helst inte lägenhet med någon jag inte känner. I övrigt finns varken krav på balkong i söderläge eller lyxiga bubbelbad.

Så… Ska du finna dig själv i Asien och behöver någon som kan hålla ditt kylskåp vid liv? Vill du testa att bo ihop med din käresta? Kan du uppfylla min önskning? Är du till och med tomten? Hör av dig till mig! Maila på prickbloggen[@]hotmail.com och gör min jul till den allra bästa. Tack!

Delta i diskussionen

15 kommentarer

  1. bostadsmarknaden i sthlm är ett ständigt ångestframkallande moment. Själv har jag fått hatta runt som en jäkla vante, knappt några kontrakt är ju på mer än några mån 🙁 hoppas du får tag på något! kram fina!

  2. Jag och min sambo funderar på att bo i Portugal ett par månader fr o m mars cirka. Det är inte helt spikat när och hur länge än, men om du inte hittar något annat har du en möblerad tvåa i Bromma att hänga i ett tag i alla fall.

  3. Ett tips, som du kanske redan hört, men ändock. Bostadsförmedlingen i stockholm har ju långa kölistor även om det nog är värt att gå med endå, men de har också något som kallas för "bostadssnabben". Några få lägenheter ibland som den som söker snabbast får. Man måste alltså stå i deras kö men lägenheterna ges inte till den som stått längst utan den som söker snabbast, kanske är en väg för dig? Lycka till

  4. Har en kompis som ska hyra ut sin lägenhet på Medborgarplatsen, skickar länken till inlägget till henne! Hon ville iof hitta någon typ kompis kompis eftersom hon haft problem med en annan hyresgäst, men tänker att man lätt kan se på en blogg om en person är okej eller inte. Håller tummarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *