Moderna Museet

Stockholm
Idag mötte jag upp Karin vid Slussen och promenerade ut till Skeppsholmen. För första gången på hela veckan var det lite småsoligt och ljust, tänk vad man blir van vid gråa himlar på hösten ändå…
 
Moderna Museet
Målet var att få använda detta kort och kika på konst på Moderna Museet i allmänhet och deras skulpturutställning i synnerhet. För övrigt är det en väldigt bra investering med årskort om man gillar att gå dit (och till ett par andra museum), det kostar bara 250 kr om man är under 30 år. Tips!
  
Moderna Museet
En mycket bloggvänlig skulptur utanför museet. Hej hej!
 
Moderna Museet
Av någon anledning fick man inte fota med vanlig kamera på skulpturutställningen, men mobilkamera gick visst bra. Så underlig regel ändå. Förstår att de inte vill att man fotar med blixt men annars är det ju ingen större skillnad med tanke på hur bra dagens mobilkameror blivit…
  
Katharina Fritsch Elephant
Den här elefanten av Katarina Fritsch gillade jag i alla fall mycket! Sådan precision i vartenda litet veck…
  
Jeff Koons Balloon Dog
Och den här superinstagrammade ballonghunden av Jeff Koons. För övrigt det dyraste konstverk som sålts av en nulevande konstnär, drygt 58 miljoner dollar kostade det…
  
Jeff Koons Michael Jackson & Bubbles
Michael Jackson och Bubbles av Jeff Koons. Som en gigantisk grällig porslinsfigur, riktigt fulsnygg.
 
Charles Ray The New Beetle
Charles Ray – The New Beetle. Hela utställningen är mycket sevärd skulle jag säga, den är väldigt lätt att ta till sig och kul att gå runt och titta på. Det finns mycket detaljer och vinklar på allting också vilket jag gillar.
  
Moderna Museet
Sedan kollade vi lite på de andra utställningarna också, bland annat Nina Canells Mid-Sentence som var lite väl ogreppbar för min smak, men det här verket gillade jag.
  
Moderna Museet
Den här tavlan tycker jag mycket om också, men jag minns tyvärr inte vad konstnären heter. Jag tycker det är så fascinerande hur man kan få till sån textur och känsla bara av att använda färg.
  
Il caffé
Sedan kände vi oss mätta på konst för idag och gick till Il Caffé för att fika med Julia, Erik och Mika.
  
Room
Och så kikade vi in på R.O.O.M och Habitat i Skrapan. Som alltid kollade jag på dessa glaskoppar som jag fastnat för, perfekt att ge till mig i juklapp (hint hint till släkten).

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Önskar så mycket att Moderna här i Malmö var lika intressant som Moderna i Sthlm. Kul att vi har ett, men synd att de är så annorlunda och olika stora liksom! Synd också att Sthlm är fullt av fantastiska muséer och att Skåne inte har tillräckligt många… Visst, Kulturen och så, men ett eller typ 3 räcker ju inte… 🙁 Måste leta reda på fler här i området! Muséer är ju det bästa som finns!

  2. tycker inte om museerna här, alldeles för mycket folk. stockholms ser mysigare ut, som att man kan gå omkring fritt lite hur man vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *