Sju favoritljud

morning coffee
 
• En långsamt puttrande kaffebryggare en ledig helgmorgon.
• Det festliga smällen när man öppnar en flaska bubbel.
• Gnisslet som kan uppstå när man byter ackordgrepp på en akustisk gitarr.
• Den rogivande tystnaden när man stänger av köksfläkten.
• Det första anslaget på orgeln i förspelet till En vänlig grönskas rika dräkt.
• Regnsmatter mot bilens plåttak och vindrutetorkarnas lätta gnissel.
• Det dova applådljudet från en folksamling som klappar händerna med vantar på sig.
 
Vilka är era favoritljud?
 

Delta i diskussionen

14 kommentarer

 1. Vilket fint inlägg! Jag älskar ljudet av lågskorsklackar mot hårt golv och glasburkar som slår mot varandra i mataffären.

 2. oh that first one, of the coffee machine in the morning, I miss that one!
  Otherwise I love the sound of rain on the window (if I’m inside the whole day that is), the soft sound of cat paws on wooden floor and the first bird songs of spring 🙂

 3. Bara jag som tyckte att det blev som små historier nästan? Jag fick iaf olika bilder i huvudet och började fundera kring vad publiken med vantarna applåderade åt, vart personen/erna i bilen skulle någonstans och vad som skulle firas med bubbel.
  Vill komma på nåt poetiskt fint ljud också men kom inte på nåt haha. Men regn mot plåttak är ju svårslaget alltså. Gillar också ljudet av någon som går i grus, det är fint.

 4. Åh, jag älskar listor och tänker absolut göra en egen favoritljudlista! Jag gillar båtförtöjningsljud, det är jag uppfödd med! Och snöknarr!

 5. åh, ljud kan verkligen vara förknippat med så mycket känsla. Jag älskar ljudet av snöknarr under skon en tidig morgon. Håller med dig om kaffebyggaren. Älskar storstadsmyller. signaturmelodin till barnprogram man såg som liten. <3

 6. kaffekokaren. springa genom höstlöv. snöknarr under kängor. ljudet av min katt när han hoppar upp i sängen. storstadsljud såsom sirener. ösregn mot fönstret. ååh.
  <3

  1. Tack vad fint sagt! Just nu har jag inget större skrivprojekt på gång, jag skriver ju väldigt mycket i mitt jobb (som copywriter) och här i bloggen, så det hinns liksom inte med. Men det är klart att någon gång vill jag uppfylla den där författardrömmen som så många bär på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *