Bloggtips I

För jättejättelänge sedan (förlåt) lovade jag att berätta vilka som är mina favoritbloggar, tipsa om sådant jag läser och kanske komma med lite nya upptäckter till er. Sen kom visst hela sommaren emellan men nu har jag äntligen påbörjat min stora tips-lista. För att göra det enkelt för er har jag delat in allt i olika kategorier, först ut är mode. Notera att det bara är en liten del av alla bloggar jag läser som kommer presenteras, det blir tyvärr alldeles för många annars.
  manrepeller
Det här är nog den mest redaktionella bloggen jag läser och också en av de bästa. Man Repeller aka Leandra Medine skriver om mode på ett sätt som är milslångt från ängsliga svenskars hyllande av Acne-kollektioner. Det är kul, det är nyskapande och det är en salig blandning av populärkultur, outfits, reflektioner och humor. Några rubriker i urval, så ni förstår vad det handlar om: ”Shoesday Real Talk: Loafers Are *So* Fall, But Is That It?”, #What Would You Name Paris Hilton’s Other Dogs!” och ”I Blindfolded Myself Then Picked Out an Outfit, Here’s What I Look Like”. Detta är också en av få engelska bloggar jag läser. Jag önskar av hela mitt hjärta att det kunde startas en svensk motsvarighet till denna, jag kanske får göra det själv…
 
josefin
Josefin bloggar på Modette och driver en persolig och flitigt uppdaterad blogg. Jag gillar främst hennes enkla, snygga och moderna stil samt att hon känns väldigt sympatisk och trevlig som person. Här finns många fina outfits, vardagsbilder och shoppingtips i en bra blandning. Jag blir också alltid sugen på att bära hatt när jag kikat på Josefins outfits, det är hon nämligen grym på!
 
hannastefansson
Hade jag fått byta garderob med en bloggare hade jag direkt valt Hannas. Hon är alltid lika oklanderligt snyggt klädd, vare sig det är en regnig tisdag eller en solig lördag. Hannas blogg har jag läst i massor av år, ända sedan hon bodde i Montpellier, och här hittar man alltid väldigt fina vardagsbilder och mycket inspiration. Dessutom gör hon frukostar som är något alldeles extra!
 colorelle
Ulrika är från Norrköping, precis som jag, och hennes blogg har jag också läst väldigt länge. Här får man en fin inblick i hennes liv med fokus på mode, vardag och inredning. Jag gillar att Ulrikas stil alltid känns personlig och inspirerande, oavsett säsong och tillfälle. Dessutom har hon väldigt bra smak när det gäller inredning. Det är nästan så att jag grämer mig för att jag inte bor kvar i Norrköping när jag ser vilka fina saker hon lyckas hitta i second hand-butikerna där…
 
Några snabba bonustips:
Brita Zackari (skriver med ett eget språk, högt och lågt om allt möjligt, men mest om mode)
Emma Elwin (enkel och inspirerande stil, skriver mer och mer om hållbart mode)
Ytligheter (en av de allra första modebloggarna, inspirerande men bara korta texter + bilder numera)

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Kul, ser också fram mot de andra kategorierna då just modebloggar inte läses av mig så flitigt. men intressant med det här inlägget ändå, är ju alltid kul att prova något nytt (har inte läst en enda av dessa tidigare!)

  2. ska spana in dessa nu på stört! så kul med nya bloggtips från andra, speciellt då du verkar ha en ypperlig smak! 😀

  3. bra tipsgäng! läser väldigt få modebloggar, men det här var ett najs gäng. kan bli lite trött på de schablonartade modebloggarna som florerar där ute annars.

  4. Alltså Im TELLING YOU monstera-mönster är INNE !!!!!!!!!!!! Och ananas. Aaaaa frukt och grönt och fashion = sant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *