Fyra musiktips

Höst och ny musik hör ihop tycker jag, så här kommer fyra bra lyssningstips!
 
Steget – Till slut Ett av mina svenska favoritband, Steget, har äntligen släppt ett nytt album. Fyra år efter deras debutplatta (som jag lyssnat på otaliga gånger sedan dess och återvänder till med jämna mellanrum) kommer nu albumet Till slut. Mellankolisk pop på svenska med pianoklink och texter om småstadsångest, kärlek och livet. Ett perfekt höstsoundtrack om ni frågar mig!
 
Veronica Maggio – Låtsas som det regnar (Jarly Remix) Den här versionen spelades på Way Out West och jag älskade den från första gången. Tycker den fina ursprungsballaden gör sig så himla bra så här, med lite mer tempo, drömska bakgrundsbeat och ja, ännu mer känslor. Är generellt supersvag för kombinationen  elektrobeats och stråkar (Lex Kleerup).
 
Röyksopp feat. Robyn – Monument (The Inevitable End version) Och på tal om Way Out West och Kleerup-hits så måste vi ju såklart lyssna på den här remixen av Monument som släpptes här om dagen. Ursprungsversionen har jag lite svårt för att lyssna på då jag tjatade ut den rejält under ett kampanjskapande tillsammans med en viss biltillverkare, men nu får den en ny chans. Mer bas, mer riv, mer dans.
 
Hello Saferide – The Fox, The Hunter and Hello Saferide Även mitt sista tips har Way Out West-koppling. Fina, fina Annika Norlin gjorde en strålande spelning under lördagen och lyckades träffa mig rakt i hjärtat. Så det var med glädje jag tryckte på playknappen när hennes nya album släpptes på Spotify. Min bästa låt är än så länge är den stillsamma Rocky, men jag tror många fler favoriter kommer dyka upp.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *