Saker som sprängs

 

De håller på och spränger i kvarteret där mitt kontor ligger. Det är visst något byggprojekt på gång. Flera gånger om dagen dundrar det till.

Men innan varje sprängning hörs korta, upprepande pip. Enträget och uppmärksamhetssökande. Så blir det tyst några sekunder. Och jag kan inte låta bli att stanna upp vid skrivbordet. Frysa arbetet för en liten stund.

Kort därefter sker en stor smäll. En smäll som får hela huset vi sitter i att skaka. En smäll som river ned något stor. Och sedan ljuder en lång signal. En signal som markerar att faran är över.

På något underligt vis gillar jag verkligen de där sprängningarna. Trots att de stör mitt arbete gång på gång på gång. Det finns något så kraftfullt i dem. Något som ger hopp om förändring.

Och jag drömmer om saker som kan sprängas bort. Ångestklumpar i bröstkorgar, fördomar i kalla ögon, elakartade sjukdomar i kroppar, oroligheter i världen.

Tänker att jag vill lägga allt i en stor hög. Låta signalen ljuda högt en stund. Njuta av den där avvaktande tystnaden. Och så. BOOM!

 

Faran över.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *