Pasta med ärtpesto

Den här veckan kämpar jag med att tömma mitt kylskåp innan det är dags att åka iväg på semester. Därför blir det lite improvisationsmiddagar just nu med vad som finns hemma. Igår var jag pastasugen så jag kokade rigatoni och gjorde en pesto med svenska sommarsmaker.
 
Jag började med att koka gröna ärtor tillsammans med en skvätt matlagningsgrädde och lite salt. Sedan pressade jag i saft från en halv citron och klippte ner ungefär en matsked gräslök. Alltsammans mixades sen till en pestoliknande röra och smakades av med salt och peppar. Peston serverade jag med min nykokta pasta och rejält med hyvlad parmesan plus lite extra gräslök på toppen. Somrigt och superenkelt!

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. men! jag som fått för mig att pesto är skiiiitsvårt att göra själv.. det där lät ju inte jättekomplicerat ändå 😉

  2. Ser supergott ut! måste också testa detta någon gång, såg att du har bloggat väldigt länge, har du några tips för att hålla igång sin blogg hihi? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *