Sommarläsning

Precis lagom till att jag läst ut Steglitsan av Donna Tartt (rekommenderas, så spännande och välskriven!) landade en avi i min inkorg och ett stort bokpaket fanns att hämta ut på posten. Veckan innan hade jag nämligen lagt in en megabeställning hos Adlibris. Som en sommarpresent till mig själv för att peppa mitt läsande och med tanken att hela högen ska räcka semestern genom och förhoppningsvis en bit in på hösten också.
 
Uppifrån och ned: Amanda Svensson – Väkommen till den här världen, Hannah Widell & Amanda Schulman – The Golden Year, Donna Tartt – Den hemliga historien, Nina Åkestam – Meningen med hela skiten, Marisha Pessl – Fördjupade studier i katastroffysik, Jenny Jägerfeld – Här ligger jag och blöder, Sandra Beijer – Det handlar om dig, Bodil Malmsten – Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig, Kerstin Thorvall – Det mest förbjudna och Martina Montelius – Främlingsleguanen.
 
Jag tänkte självklart lämna recensioner sen när jag är färdigläst men redan nu är jag mycket laddad på samtliga, jag vet liksom inte var jag ska börja ens. Oavsett så är jag säker på att detta kommer bli en mycket bra boksommar! Vad har ni på er läslista under semestern?
 
PS. Extra mycket peppad blev jag när jag upptäckte att samtliga böcker jag klickat hem är skrivna av kvinnor. Känns bra som kontrast till alla gubbskrivna böcker man annars alltid plöjer…

Delta i diskussionen

27 kommentarer

  1. jaaaaa kvinnor <3 hihi, fick hem ninas och hannah&amandas böcker igår. börjar fantastiskt!

  2. Är tyvärr inte mycket av den läsare jag var i yngre tonåren (which sucks), men ändå, tack för tipsen. Kanske du ska läsa dem i färgordning som du så fint lagt upp dem här? 🙂

  3. Vad kul! Det är så rofyllt att läsa! Själv så har jag läst Isabella Löwengrips (blondinbella) böcker, Vägen till din första miljon av Tobias Schildfat samt Tyra Sjöstedts bok. Skulle rekommendera alla utom Tyras bok. Nu håller jag på att läsa Konsten att läsa tankar av Henrik Fexeus. Böcker som handlar om olika personers liv, privatekonomi eller andra fakta böcker är det som jag gillar att läsa! Kunskap är kul! 🙂

  4. Härligt! Själv har jag målet att läsa 1 meter böcker under 2014. Alltså när de är staplade på varandra 🙂 Ska bli intressant att se för jag mäter inte högen förrän efter sista december.

  5. Jag har lovat mig själv att läsa mer böcker i sommar, får ta och köpa in några nya jag också! Ska ta lite inspiration från dina köp.

  6. åh blir så peppad när folk lägger upp inlägg om sommarläsning! <3
    ska göra en lista, jag med. hoppas du recenserar några böcker från din lista.

  7. Välkommen till den här världen har ett magiskt språk. Mycket fin. Själv läser jag bara kriminalromaner den här sommaren. Av okänd anledning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *