Sommarlistan


Hur ser dina planer ut för sommaren?
Min första semesterdag är 5 juli och då är planen att dra direkt ut till skärgården utanför Misterhult och leva superanalogt ett par dagar. Utan täckning och internet, bara läsa massor av böcker, ro ut på havet, ligga på bryggan och filosofera, kanske springa på någon grusväg, ni fattar. Sedan åker jag till Grekland i en vecka med Stina och Malin, superpepp på det! När jag kommer hem ska jag gå på min kusins bröllop och sen tänkte jag och Filip åka på en liten mini-semester, förhoppningsvis till Gotland. Sedan är mina tre semesterveckor slut. Men bara strax därefter går Way Out West av stapeln vilket jag ska åka på. Och i slutet av augusti har jag en sista semestervecka sparad för då ska jag och hela min familj plus allas respektive åka till Portugal för att fira min pappa som fyller år. Så maxad sommar!

Vad ska du göra på midsommar?
Åka till Dalarna och fira med mina gamla universitetskompisar. Först till Falun på midsommarafton och sen till Mora på midsommardagen. Extremt idylliskt och jättekul!

 

Vilken är din bästa sommarfrukost?
Den som äts utomhus när man liksom känner i luften att det kommer bli en varm och härlig dag. Helst med mycket frukt, typ jordgubbar och vattenmelon. Kaffe såklart och gärna något gott bröd med ost på.

Bästa sommarlåten?
Det blir inte sommar för mig om jag inte får sjunga En vänlig grönskas rika dräkt, det sitter liksom inbyggt i kroppen. Jag får sådant fint pirr och skolavslutningskänsla av den.

 

Ska du åka på någon festival i sommar?
Ja, till Way Out West! Är det någon mer som ska dit? Jag hade gärna gått på Popaganda också men missar det eftersom jag är i Portugal då.

Vad vill du helst grilla?
Lax, halloumi, banan med choklad… Jag är rätt dålig på att grilla själv, men det är ju sjukt gott att äta.

Vad dricker du i sommar?
Fanta lemon (semester!), rabarbersaft och en och annan öl på uteserveringarna. Men mest äter jag nog glass.

 

Vilket är ditt favoritplagg för sommaren?
Jag gillar ju att traska runt barbent så antingen shorts eller klänning.

Vad ska du läsa i sommar?
Jag har börjat fylla min kundvagn på Adlibris (ligger just nu åtta böcker där i) men ni får gärna komma med tips på bra semesterböcker. Helst sånt som finns i pocket så man kan släpa med sig dem överallt.

Bästa parken?
Kolmårdens djurpark? Haha, nej jag vet faktiskt inte, har nog ingen favoritpark i Stockholm än…

 

 

Bästa badstället?
I havet eller i pool. Jag är ingen storbadare utan tycker att det ska vara minst 20 grader varmt, gärna mer. Men får jag välja blir det antingen i ett friskt och stort hav eller i en fräsch pool.

Lista lånad från Anna-María, läs hennes blogg om ni inte redan gör det. Dagens tips!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. misterhult som i utanför oskarshamn-misterhult? roligt! och japp, way out west blir det! SÅ pepp på neutral milk hotel och conor oberst så jag dör.

  2. Åh, låter som en härlig sommar!
    Jag jobbar (sommaranställd på IKEA, yeah!) 7 och 8 augusti, men är ledig på lördagen. Så hade tänkt gå på Way out west då! Bla Veronica Maggio spelar ju då, så flyt att jag är ledig just då! Tar mig in till stan på typ 30 min, så då funkar det ju att bara åka dit en stund.
    Annars ska jag mest jobba och typ vila upp mig efter kaosskolåret, kanske ha lite lycka-ångest-känslor när mitt gamla gymnasium börjar igen. Men mest njuta över att slippa plugga på ett tag. Känns så wierd när det är typ allt jag gjort de senaste fem åren… Men sååå skönt!
    Antar att du har läst "Livet efter dig"? Annars – läs!
    Hoppas att du får en härlig sommar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *