Säsongsmat

Nu inleds en av mina favoritsäsonger matmässigt. Först och främst för att det är så mycket lättare att få tag på bra, färska grejer. Jag älskar liksom att köpa morötter i knippe, illrosa rädisor och svenska tomater. Dessutom blir det mycket lättare att laga vegetariskt också eftersom råvarorna är så mycket godare och roligare.
 
Plus att det också är säsongen då det är legitimt att äta glass till både frukost, lunch och middag. På sommaren är det liksom inte så noga med sånt. Min favorit just nu är min hemgjorda hallongräddglass som jag gör i glassmaskin och som blir perfekt sötsyrlig och god. Här hittar ni receptet på den!
 
Och som bubblare, färskpotatis- och sillsäsongen! Den enklaste och godaste sommarmaten ändå…

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Älskar också den här säsongen! Fast för mig innebär den även att grillat blir enklare, och så smakar typ allt bättre. Och glassen, såklart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *