Vietnamesiska vårrullar

Här om dagen kände jag att det var dags att testa en helt ny maträtt så jag bestämde mig för att göra vietnamesiska vårrullar! Här hittade jag ett recept som jag utgick ifrån men istället för jätteräkor valde jag vanliga (såklart!) och så lade jag till avokado också, för det är ju gott. Förutom det hade jag även i gurka, koriander, morot, risnudlar och färska böngroddar.
Det var lite knixigt att få ihop paketen och jag tror egentligen att jag borde gjort dem lite mindre för det var rätt svårt att äta dem snyggt sen… Här har jag i alla fall pedagogiskt lagt olika fyllningar i botten, fint va?
Den tillhörande dipsåsen blev också väldigt god! Sammanfattningsvis var det en ny och kulinarisk men lite pillig maträtt. Jag kan tänka mig att det är väldigt gott att äta detta tillsammans och låta alla göra sina egna små rullar, lite som tacos liksom!

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Vad gott med vårrullar! En riktig sommarfavorit. För variation är det också gott med krispigt stekta rullar + jordnötssås. Ahh det här måste jag laga snart 🙂

  2. Vad fina! I julas var jag på semester i Vietnam med familjen och jag och mamma anmälde oss till en matlagningskurs där vi fick lära oss att göra just vårrullar. Det var verkligen SÅ gott och jag har gjort det massa gånger sedan jag kom hem! Men jag utesluter alltid koriandern, en av få saker jag inte klarar av att äta (vilket är synd för ALL viatnamesisk mat innehåller verkligen koriander).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *