Italien – Rom

 
Vi strosar omkring i ett solfyllt Rom. Går in i alla butiker som ser intressanta ut, klämmer på sneakers i olika modeller och diskuterar vilka färger som är snyggast. Sedan slår vi oss ned på en kaffebar i en liten gränd. Beställer in cappucinos och espressos som smakar ljuvligt men kostar desto mer.
 
Det finns något djupt tillfredsställande med att återvända till en stad man redan kan. Att slippa alla nödvändiga turistattraktioner och måsten. Istället lägga fullt fokus på att hitta sina egna guldkorn. Det godaste kaffet, de mysigaste gatorna, de finaste utsiktsplatserna och de bästa restaurangerna.
 
Just den bästa restaurangen är vi på väg till samma kväll. Giulia på La Botticella har blivit en kär vän vid det här laget. Dessutom lagar hon himmelsk pasta, serverar rödvin ur stora karaffer och bjuder på iskall limoncello efter maten.
 
 
Vi promenerar dit och tar vägen längs med floden Tibern. Stannar till och beundrar utsikten. Och nog för att det är mitt fjärde besök här på bara ett par år, men jag kan ändå inte låta bli att hänföras av Peterskyrkans silhuett. Efter en skymningspromenad når vi till slut vårt mål i kvarteren i Trastevere.
 
Jag äter en gräddig pasta med tryffel som är så god att jag bara kan drömma om att lyckas återskapa den själv. Vi delar på en kaka till efterrätt och får i oss den traditionella limoncellon. Sedan vandrar vi mätta och belåtna mot bussen som tar oss tillbaka till vårt Sheraton-hotell.
 
Därmed är min Italienvistelse slut för denna gång. Fyra magiska dagar blev det. Fyra dagar fyllda med upptäcktsfärder, god mat, vackra landskap, sol, värme och kärlek. Precis som jag önskat!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *