Snällaste rödbetsbiffarna

Vet ni vad jag tycker är underskattat nu för tiden? Att vara snäll. Man ska helst vara snygg, tuff och bra på att debattera, men ärligt talat? Finns det någon finare egenskap att bli beskriven med än att bli kallad snäll? Nix! Jag tror definitivt världen hade varit en bättre plats om alla bara hade varit lite snällare, men i brist på det så får man leta efter snällheten någon annanstans. Jag hittade den i en maträtt. Låt mig presentera: Snällaste rödbetsbiffarna.
 
 
Vad gör då dessa rödbetsbiffar så snälla? Jo, de innehåller inget kött och är därmed hyfsat djur- och miljösnälla. Dessutom kostar de i princip inget att tillaga, vilket innebär att de är snälla mot plånboken också. Dubbel snällhet bara sådär! Ursprungsreceptet hittade jag på Beatas matblogg och så här gör man:
 
Du behöver: 1 kg rödbetor (typ 6 st), 3 ägg, 1 vitlöksklyfta, 1 gul lök, 1 bit mozzarella, salt
 
Gör så här: Börja med att skala rödbetorna och se dina händer anta en ceriserosa färg. Slå sedan på ugnen på 225 grader. Riv rödbetor och gul lök på den grova sidan av ett rivjärn. Krama sedan ur vätskan riktigt ordentligt (dina händer ska nu gärna ha en chockrosa färg). Blanda i äggen, en pressad vitlöksklyfta och krydda med salt. Smula i mozzarellan och rör om ordentligt. Forma en sisådär tolv biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 30 minuter och vänd efter halva tiden.
 
 
Servera med sådant du tycker om, fetaostkräm är exempelvis en väldigt god grej att ha till! Jag skivade också zucchini, morot och gurka i tunna strimlor och vände runt i kryddor och citronsaft. Är ni uppmärksamma ser ni att portionen på bilden är mycket liten, nästan som en förrätt. Detta beror på att jag fick för mig att laga dessa biffar ganska sent en kväll och redan hade ätit middag, dock hindrade det inte mig från att göra en liten provsmakningsportion för att testa morgondagens matlåda. Men ja, dessa biffar är så goda så jag rekommenderar er att lassa upp en två, tre stycken i alla fall. Så ni blir glada och… just det, snälla människor!

Delta i diskussionen

11 kommentarer

  1. Gillar sättet du skriver på, roligt och charmigt liksom, hihi 🙂 Och de här biffarna lät och såg verkligen grymt goda ut. Måste lätt prövas!
    Håller för övrigt med dej om att bli kallad snäll är en väldigt fin komplimang och helt klart en utav de absolut bästa egenskaperna.

  2. Åh vad gott! Jag har haft lite svårt att få mina vegbiffar att hålla ihop ibland men de här ska jag prova!
    Det är galet sant det du säger om snällhet även om jag ofta hört det användas när folk inte kommer på något annat att säga om en person så det blir att den är snäll. Vilket ju är (som sagt) minst lika positivt som något annat.

  3. Håller helt med om snällheten. Helt klart en underskattad egenskap! Att vara snäll är ju det finaste man kan vara.

  4. Helt perfekt! Har en massa rödbetor i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *