Saker jag ätit under februari

Det har blivit ganska många matinlägg här på sistonde – hoppas ni gillar det, mat är ju trots allt ett av livets bästa! Men för att inte var och varannat inlägg denna månad skulle handla om mat så har jag valt att samla några februarimiddagar här.
Först ut är denna saffranspasta med en massa grönsaker. Det var min gamla klasskompis André som tipsade mig om receptet. Man kokar bara sin favoritpasta, steker lätt lite olika grönsaker (jag hade zucchini, purjolök, paprika, chili och tomater) och blandar med smaksatt crème fraîche och lite extra saffran. Gott!
 
Rätt nummer två blev chili- och honungsglaserad lax med quinoa och mangosallad.
Tricket här är att låta laxen bli nästan helt genomstekt, sedan häller du lite flytande honung i stekpannan tillsammans med finhackad chili. Honungen karamelliserar laxen så den får en fin yta och tillsammans med chilin tar den allt till en ny nivå.
 
En av mina middagar förra veckan var hembakad pizza, här är den före gräddningen.
Jag har en favorit som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Den har tomtatsås, bladspenat, karamelliserad rödlök, vitlök och getost som topping. Väldigt gott och räcker till många matlådor.
 
Min sista maträtt var en svartrotssoppa. Jag hade aldrig ätit svartrötter innan så jag blev lite sugen på att testa. Dock fuskade jag och körde med frysta (tydligen är det rätt klibbigt att hålla på med färska svartrötter). Här finns receptet i alla fall!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *