Min lägenhet

När jag flyttade till min nya lägenhet konstaterade jag glatt att det finns fönster i två väderstreck vilket betyder extra mycket dagsljus, hurra! Dessvärre har det inte varit sol en endaste gång sedan jag flyttade in. Februari har lagt sig likt en grå massa utanför mitt fönster och gjort det omöjligt att få uppleva något slags dagsljus. Min vision var att fota mitt nya hem i flödande solsken, men eftersom det aldrig tycks ske och jag faktiskt vill visa hur jag bor får ni hålla till godo med dessa februaritonade bilder. Jag lovar att bjuda på soligare varianter den dagen då våren är här. I vilket fall, välkommen på rundtur hemma hos mig!
 
VI börjar i hemmets hjärta – köket! Mitt kök täcker en hel kortvägg och så är det liksom öppet ut mot resten av lägenheten. Efter att tidigare haft ett kök på två kvadratmeter känns det här ofattbart lyxigt. Fyra plattor på spisen, en stor ugn, arbetsytor, platsbyggd mikro – halleluja!
Köksfönstret vetter ut mot innergården och min lilla förstukvist/uteplats/balkong. Det är liksom några meter betonggolv utomhus framför min ytterdörr på tredje våningen där det står lite balkongmöbler och så.
En betongbricka med lite bra att ha-grejer som salt & peppar, oljor och vinäger står alltid framme till hands. Och självklart den färgglada fågelbrickan som fått följa med i alla mina flyttar.
Till höger om köket finns hallen. Den är ganska liten med en del garderober, lite krokar och en spegel.
Vrider man sig åt vänster från köket istället så ser man mitt köksbord med stolar. Här brukar jag äta så klart men också sitta och skriva och pyssla.
Mitt emot köksbordet finns lite fler skåp och avställningsytor. Här känner jag mig fortfarande inte helt klar med vad jag vill ha, men det kommer nog med tiden…
Just nu står det två hyllplan som fått bli magnetisk anslagstavla där.
Och min glaskupa med diamantlampan som jag tänkte ge en ordentlig sladd en vacker dag…
Går man runt hörnet där skåpen satt så kommer man till min sänghörna. Här står en ganska stor säng och min sänglampa har jag hängt upp i de hyllor som satt ovanför. Planschen är gjord av Jonna Fransson. Bredvid sängen står också två stora garderober där jag förvarar mina kläder, men de är inte så roliga på bild.
På väggen mitt emot köksväggen finns tre stora fönster. Emellan dem hänger en tv som man kan titta på både från sängen och soffan (definitionen av lyx).
I fönstret står min gamla skrivmaskin och en murgröna.
Och här är själva vardagsrumsdelen med soffa och grejer.
Ovanför soffan finns det ett gäng hyllplan som sväljer massor av böcker.
Min samling av väckarklockor får också bo här, lite huller om buller liksom.
Jag gillar att allt i lägenheten är ganska diskret i grunden med vita väggar och trägolv, då kan man poppa på med färgglada detaljer – som orangea klockor och mintgröna böcker.
Bredvid soffan står det lilla Lövet-bordet, en favorit hos mig!
Just nu är det guldtema på bordet, jag tycker det gör sig fint tillsammans.
Sista delen att besöka är badrummet som man når från hallen.
Det är helkaklat med vita väggar och svart golv, ganska klassiskt alltså.
I ett hörn står det här turkosa skåpet och livar upp. Perfekt eftersom det sväljer alla tusen små flaskor och burkar man lyckas samla på sig i badrum.
Och det var hela rundturen för denna gång! Jaget att det kan vara lite krångligt att fatta hur allt hänger ihop med planlösning och så, men hoppas att ni får någon idé i alla fall. Det är några småsaker jag tänker ändra på, men i det stora hela så är jag är mycket nöjd med mitt hem och trivs utmärkt här!

Delta i diskussionen

22 kommentarer

  1. Badrumsskåpet, det turkosa, vad är det för märke på det? Skulle vara perfekt i vårt badrum… 🙂

  2. Snacka om att maxa sitt boende! Verkligen otroligt fint, Julia! Och så ofattbart städat… 🙂

  3. Så himla fint! Älskar att du har ett fönster vid diskbänken. En av mina drömmar att någon gång ha. Jag föreställer mig hur kul jag kommer tycka det är att diska om jag bara kan titta ut samtidigt.

  4. underbart fint ju. älskar diamantlampor. själv flyttar jag och mina roomies in i en helt nyrenoverad lägenhet idag här borta i san francisco. sån pepp på att få inreda!

  5. Åh, som jag älskar "hemma-hos"-inlägg. Det blir lite som att komma hem till någon för första gången och fika. Och det är bland det härligaste jag vet. Vad fint du bor. Mysigt! Och väckarklock-samlingen var ju hur fin som helst.
    Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *