Asiatisk sallad

Igår testade jag en ny rätt – en asiatisk sallad. Det blev jättegott så nu tänkte jag att ni skulle få receptet! Egentligen brukar man ha något nötkött i (exempelvis lövbiff), men jag hade en bit ankbröst hemma som var tvunget att tillagas (obs ej en alltför vanlig händelse, brukar inte äta anka så ofta även om det är väldigt gott).
 
 
Du behöver:
Till salladen: 400 g strimlad lövbiff (eller något valfritt – jag tänker att det kan vara gott med lax också), sesamfrön, 1 salladshuvud (gärna romansallad), ½ gurka, 1 litet paket cocktailtomater, 10 cm purjolök, 1 kruka koriander.
 
Till såsen: 15 ml fisksås, saft från ½ lime, 2 tsk ljus soja, 1 tsk hackad röd chili, 1 tsk sesamolja, 1 msk majsolja, 1 finhacka vitlöksklyfta, 2 tsk farinsocker.
 
 
Gör så här:
Skär salladen i strimlor och kärna ur gurkan samt skiva den. Dela tomaterna i mindre bitar, skiva purjolöken och lägg alltsammans på ett stort fat. Blanda alla ingredienserna till såsen. Stek köttet och skiva upp när det är klart. Lägg upp på salladsfatet och ringla över såsen. Strö över hackad koriander och sesamfrön. Servera!
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *