Julias supersallad

Idag åkte jag som tidigare nämnt till IKEA efter jobbet. Ni kan ju tänka er ljuvligheten – först en dryg halvtimme i kollektivtrafiken i rusningstid för att ta sig dit, sedan ett blodsocker som sjunkit lågt redan på badrumsavdelningen och slutligen gula ”tillfälligt slut”-lappar på 80 % av alla sakerna jag skulle köpa. Vid ett svagt ögonblick var jag riktigt nära att frustrationsköra över en sisådär 3-4 romantiska par i ett enda svep med kundvagnen… Så jag gjorde det enda rätta – flydde ut genom kassorna och köpte en korv utanför. Nej, så gick det faktiskt inte till (även om jag i efterhand inser att det hade varit ganska klokt att göra så), istället for jag hem med mina IKEA-kassar och styrde sedan stegen mot Hemköp. Där köpte jag halva affären, inklusive ingredienserna till en riktig supersallad som jag nu tänkte visa er hur man lagar.
 
När man kommit över den värsta hungerkoman tar man tag i sig själv och ställer upp följande ingredienser: kikärter, rödlök, fetaost, honung, granatäpple, citron, grönkål och sallad. Ej närvarande vid skolfotot: vitlök, salt, peppar, smör och olja.
 
Börja med att skölja kikärtorna och stek dem sedan i en panna med lite smör och olja i. Efter en stund är det en bra idé att slänga i grönkålen i ett par minuter. Under tiden kan du hacka rödlöken fint samt riva av det yttersta skalet på en citron. Tillsätt rödlök, lite hackad vitlök, citronskalet samt saften från hela citronen. Låt det gifta ihop sig fint i pannan och känn dig som en mästerkock. Ringla lite honung över alltsammans och ge det ett par minuter till att bara umgås på. Salta och peppra efter smak och tycke.
 
När det smakar bra är det dags att blanda den ljumna blandningen med den vanliga salladen. Banka ur kärnorna ur ett granatäpple och smula en bit fetaost över alltsammans och lägg upp på din nyinköpta (alternativt gamla) tallrik. Ät och känn livskraften återvända! (Be eventuellt om ursäkt till de par du tidigare planerat att köra över med kundvagnen).
 

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Riktigt duktigt av dig att inte köpa den där korven utan gå hem och göra supersallad! Lät riktigt gott, så det får man prova nån dag här framöver 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *