Ett år på The Viral Company

Idag är det exakt ett år sedan jag började jobba som copywriter på The Viral Company, tänk vad tiden går fort! Året i Stockholm har passerat på nolltid och jag trivs alldeles ypperligt, både i staden och på reklambyrån. Innan jag började hade jag någon vision om att livet som copywriter skulle gå ut på att man satt på caféer och skrev välarbetade manus och manifest. Det visade sig vara ganska så fel… I alla fall på min byrå och tur är väl det! Istället omges jag ständigt av kreativa och fantastiska människor, jag får bolla idéer och inspiration så fort jag vill samt hugga tag i nya uppdrag titt som tätt.
 
Eftersom jag har fått några frågor och antar att det också kan finnas lite oklarheter i vad man egentligen gör som copywriter på en digital reklambyrå, så tänkte jag att vi kör lite frågestund med jobbtema. Undrar ni vilken utbildning jag har, hur jag fick tag på mitt jobb, vilka kunder jag jobbar med, vilket som är mitt bästa skrivprogram, om det är sant att vårt kontor har ett glasväxthus högst upp på taket eller något helt annat så är det bara att fråga! Jag tänker att jag samlar alla frågor och svar (samt några eventuella bonusinsikter jag fått) och postar alltsammans senare i veckan. Fråga på!

Delta i diskussionen

15 kommentarer

 1. Åååh gud vad bra, precis rätt timing inför högskolevalet! Jag tar studenten till sommaren och känner mig ganska panikslagen. Vet liksom inte vad jag ska göra med mitt liv. Jag har iaf länge varit inställd på att plugga direkt efter, men frågan är vad?! Jag går natur nu och har tänkt typ nåt inom vården, civilingenjör eller typ ekonom. Förutom det har jag länge tyckt att reklambranschen vore kul. Men det som avskräcker mig är att alla säger att det är en så tuff bransch. Man frilansar och måste hela tiden armbåga sig fram och vara bra på att nätverka. Jag är liksom lite mer åt det introverta hållet, trivs bättre i mindre sällskap och känner mig så himla osäker kring att jobba kreativt. Jag tycker om att titta på grafiska grejer och sånt men har noll erfarenhet. Innan jag väljer bort det helt så undrar jag:
  Vad och var pluggade du(har för mig att det var Linköping, rätta mig om jag har fel)? Hur var det? Vilka kunskaper hade du sen tidigare? Och hur är branschen egentligen? Juste, det är AD jag funderar på att bli. Du är ju copywriter men tänkte att det är inom samma bransch så du kanske har lite koll 🙂 hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig? Hur det processen ut, från första mötet med kunden till slutresultatet? Okej, nu har jag bombat med frågor men hoppas du orkade läsa igenom allt hehe. Tack för en superbra blogg!!!!! Bland mina favoriter 🙂

 2. Jag är utbildad i samma bransch som du men som informatör/kommunikatör istället för copywriter. Det är alltså mer fokus på information än på reklam. Men jag undrar hur du fick detta jobb? Jag har nämligen letat jobb i över ett år men inte kommit någonstans (dock bor jag inte i Stockholm utan Västerås). Halkade du in på ett bananskal eller skickade du ut massor av spontanansökningar och fick jobbet på det viset? Hade du erfarenhet innan?

 3. Hur ser en vanlig dag ut för dig? Du kommer till jobbet, sätter dig vid skrivbordet och gör – vad?

 4. Ja! skriver du mycket i ditt jobb? Får du skapa mycket och vara kreativ? Jobbar du med Layout och textfördelning? Eller vad gör du egentligen som copywriter? och en viktig fråga, hur fick du ditt jobb som du har idag??

 5. Hej! Jag pluggar också GDK och har lite funderingar över praktik och framtida jobb. Har du något tips om man letar först och främst praktikplats i Stockholm?

 6. Hej! Jag pluggar också GDK och har lite funderingar över praktik och framtida jobb. Har du något tips om man letar först och främst praktikplats i Stockholm?

 7. undrar mest hur du kom på att det var just copywriter du ville bli? mvh har väldigt svårt att veta vad jag ska göra av mitt liv

 8. Jag vill veta rubbet. Typ. Hur ser en vanlig dag på jobbet ut, hur är pressen på att vara sådär stereotypt reklamig och käck, hur mycket jobb är det (dvs måste en räkna bort resten av livet för att få vara kvar på arbetsplatsen), vad är bäst och sämst med jobbet, hur många är ni, hur arbetar ni tillsammans i projekt? En laddning frågor!

 9. Ja vilket bra inlägg!! Jag undrar hur man vet om copywriter är rätt för en som yrke? Är branschen så stressig och tuff som den verkar? Och hur viktigt är det att gå på en fin skola som t ex Berghs?

 10. Jag undrar vad det roligaste uppdraget som copy skulle vara att få? ditt drömuppdrag liksom! och vad man ungefär tjänar som copy på en byrå?

 11. Jag blev nyfiken på växthuset! Hur kommer det sig att kontoret ligger i en sån fin lokal?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *