Mina spellistor

Jag tänkte att jag skulle samla några av de publika spellistor som jag gjort på ett och samma ställe så man lätt kan hitta dem och kanske upptäcka någon ny också! Vissa som bara känns gamla (typ 2010 års bästa låtar) finns inte med här, men om ni absolut vill hitta dem så finns de på min Spotify-profil. Ordningen de presenteras i är i stort sett den ordning som de skapades i, med några små undantag. Nu kör vi, hoppas ni hittar några nya favoriter!

 

. de bästa låtarna från 2013
Min samlingsspellista med de bästa låtarna från 2013 helt enkelt. Inga konstigheter men en ganska bred blandning.

. nu är det jul igen
Det är inte direkt säsong för denna spellista nu, men här är i alla fall min superlånga julspellista. Räcker halva december (nästan).

 
. soundtrack of my life
En lista med låtar som haft en särskild roll i mitt liv. Listan med motiveringarna till låtarna hittar ni här.
 
. jag tar det lite piano
Jag tar det lite piano är lugn och instrumental. Fylld med pianomusik både åt det klassiska och åt det jazziga hållet. En skön lista att ha på i bakgrunden tycker jag.
 
. söndag i sängen
Spellistan för de där riktigt långsamma söndagarna då man bara kan ligga kvar i sängen utan att behöva stressa iväg. Jazzigt och mjukt och alldeles ljuvligt.
 
. mellan hägg och syren
En försommarplaylist för tiden mellan hägg och syren. När sommaren ligger i startgroparna, allting grönskar och dagarna känns oändliga.
 
. nytt, svenskt & bra III
Varje år i februari någon gång år brukar jag göra en spellista med nya låtar med svenska artister som jag gillar. Det här är den från 2013.
 
. nytt, svenskt & bra II
Andra listan (från 2012) med låtar av bland annat Lilla Sällskapet, Tomas Andersson Wij och Miike Snow.
 
. nytt, svenskt & bra
Första listan (från 2011) med nya, svenska och bra låtar. Med andra ord inte så nya längre men fortfarande bra.
 
. doften av skog
Under en period gjorde jag spellistor utifrån era önskningar på bloggen. Linn ville ha en på temat Doften av skog så det knåpade jag ihop. Den är fylld av akustiska gitarrer, stämsång och granbarrsdoft.
 
. det lider mot vår
Det lider mot vår är en annan önskespellista som skapades när vårlängtan blev alldeles för stor. Den är glad och sådär vårpirrig som man själv kan känna sig.
 
. de bästa låtarna från 2012
En samlingsspellista med mina favoritlåtar från 2012.
 
. det bästa med Bo Kaspers Orkester
Förförra hösten var jag på konsert med Bo Kaspers Orkester och innan det gjorde jag en liten inlyssningslista med deras allra bästa låtar. Perfekt som en introduktion om man inte lyssnat på dem tidigare.
 

. det händer ju att solen skiner fastän det är november
November tenderar ofta att tonsättas av julmusik eller dystra gitarrer. Därför skapade jag en spellista med peppiga låtar som jag gillade då, en salig blandning av sånt som gör en glad helt enkelt.

. fall feels more like a verb than a season to me
En höstig spellista som gått många varv hemma hos mig. Tycker egentligen att den passar året om, men kanske lite extra bra de där gråmulna dagarna.
 
. solskensdagar och regntimmar
Solskensdagar och regntimmar fick bli beskrivningen på min sommar. Fint och glatt nästan hela tiden med små regnskurar ibland. En himla blandad lista av sådant jag lyssnade på sommaren 2012.
 
. söndags-soul
Söndagar med soul är en lika given kombination som korv med bröd, Lennon med Yoko och kaffe med mjölk. Här är min bästa soul-spellista, funkar även när det inte är söndag!
 
. january hymns
Den här listan består mest av gitarr, banjo och stämsång. Perfekt för de dagarna när kylan biter fast i kinderna och mörkret sänker sig tidigt. Kombineras gärna med en kopp varm choklad.
 
. autumn leaves (me with an empty feeling)
Här kommer ytterligare en önskespellista. En av mina mest populära listor som är sådär mjuk och mysig och gör sig fint i bakgrunden.
 
. och jag är bäst i världen
Mika önskade en lista på temat ”och jag är bäst i världen”. Det fick bli en sån där riktig vinnarlista helt enkelt, ganska cheesy men ändå rolig.
 
. soundscapes, nightmares and lullabies
Sista önskespellistan och denna hade temat och titeln soundscapes, nightmares and lullabies. Det blev en typiskt bra nattspellista.
 
. enchanted forest party
Sommaren 2011 hade Karin en fest hemma i sin trädgård som fick namnet Enchanted Forest Party. Jag knåpade ihop en spellista till festen som självklart fick samma namn. Den är poppig och somrig och får alla på gott humör!
 
. kaffekoppar, landningsbanor & tangentbordssmatter
Denna spellista gjorde jag under min praktik i London. Då satt jag på SAS kontor på Heathrow och såg flygplan lyfta och landa utanför fönstret samtidigt som jag drack alldeles för många koppar kaffe och omgavs av tangentbordssmatter. Tycker fortfarande att den är väldigt mysig att lyssna på under kreativa stunder.
 
. god morgon
En drygt tre år gammal lista som jag fortfarande gillar att lyssna på (senast på tunnelbanan här om morgonen). Glada låtar som hjälper en att få en fin start på dagen.
 
. nattåg nr 66
Den här listan gjorde jag inför min långa tågresa till Åre. Perfekt att lyssna på mitt i natten när man sitter på ett tåg norrut och inte kan sova.
 
. den ultimata plugglistan
Min mest populära spellista och också den allra längsta. Jag brukade slå på den här på shuffle när jag tentapluggade och behövde musik i bakgrunden men inte orkade välja låtar fram och tillbaka. Dagen till ära har jag fyllt på den ytterligare så nu är den 44 timmar lång! Som en radiokanal utan prat och reklam och med bara bra låtar. Slå på shuffle och kör!
Som ni kanske märker är jag mer eller mindre playlist-beroende! Det här var ändå bara ett urval av mina publika listor, de riktigt tidiga tog jag som sagt inte med. Dessutom har jag säkert tre gånger så många listor som är privata, det kanske är dags att söka hjälp?! Den dagen mitt Spotify-konto upphör kommer mitt liv förändras drastiskt i alla fall…

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Älskar namnen du har på dina listor! Har också helt stört många, de flesta privata, men de där få man tycker blir riktigt bra publika… Man vill nog inte riktigt räkna hur många man faktiskt har va?

  2. Hej Julia!
    Jag har tittat in här titt som tätt i flera år nu och vad jag förstår så läste du grafisk design och kommunikation på Linköpingsuniversitet i Norrköping. Det är i dessa banor jag tänker för tillfället eftersom min kurs i Form och Design når sitt slut i Juni. Men det jag blev lite förvånad över var att det inte är intagningsprover till det programmet? Plötsligt fick jag känslan av att det inte var lika "seriöst" som kanske Bergs i Stockholm. Skulle du rekommendera utbildningen? Trivdes du? Och hade du några andra skolor i åtanke innan du sökte till Norrköping?
    Linnea

  3. men hallå hur fint var inte det här? Är verkligen bara din blogg jag läser nu för tiden. Allt är så läckert. Wihoo!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *