Trettondagen

Lite knäppt är det med måndagar som är som söndagar, men å andra sidan är det alltid skönt med en extra ledig dag. Jag började min med frukost beståendes av frozen yoghurt (som inte blev så himla frozen, hoppas den blir bättre nästa gång), kaffe, ägg och kiwi.
Den svarta lilla brickan är från House Doctor. Tanken är väl att man ska ha typ ljus på den men jag tyckte den funkade som frukostbricka också.
När jag ätit upp begav jag mig in till stan för jag var museisugen. Egentligen hade jag och några kompisar pratat om att gå på Naturhistoriska men sen kunde inte de så då bestämde jag mig för att åka till Nordiska museet istället.
Därinne var det superstort och de hade ganska många utställningar. Jag siktade in mig på en om ränder.
Det var alla möjliga slags ränder, som en zebra…
…randiga mjölkpaket och kaffemuggar…
…drottning Silvias klassiska nobelklänning av Nina Ricci…
och karamellburkar bland annat. Kul, den utställningen gillade jag!
Sedan kikade jag på en utställning där de byggt upp en lägenhet precis som den såg ut på 40-talet. Fint!
Och så kikade jag lite på en fotoutställning, en om mode och en om traditioner. Men sen blev det lite väl mycket utställningar för att jag skulle orka med allt. Tycker egentligen det är roligare med där man får tänka lite mer själv och tolka (typ som på Moderna Museet) än när det bara är en vas från 1800-talet och ingen direkt story bakom.
Sedan när jag klev ut hade solen faktiskt kikat fram och då blev Stockholm så här fint.
Så då tog jag en promenad längs Strandvägen i solen. Sen åkte jag hem och bakade ett bröd som jag precis tog ur ugnen och som luktar fantastiskt, så det måste jag smaka på nu! Hur har er trettondag varit?

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Jag vaknade upp hos en kompis på en madrass på golvet med en massa bra människor omkring mig. Vi satt på golvet och pratade i två timmar innan vi kom på att vi kanske borde äta frukost. Så då gjorde vi det, spelade lite GTA, drack julmust och sedan var det dags för mig att sticka hem och vara med familjen. Ganska så bra med andra ord!
    Din dag låter alldeles jättebra, jag älskar också utställningar. Moderna museet är typ mitt Mecka 🙂

  2. vilken fantastisk utställning!!
    imorse jag vaknade tillsammans med två kompisar, i en lite för liten säng. men det var mysigt. vi drack hundra liter te och nu på kvällen har jag tränat. ska ställa tillbaka dygnet inför skolan på onsdag så jag säger gonatt nu!

  3. Låter som en riktigt härlig dag! Jag känner att det också är dags för museum snart igen, var på tok för länge sen jag kom iväg.
    Jag jobbade halva dagen idag (matbutiker håller öppet jämt, känns det som haha!) och sen bakade jag morotsbröd och tog en promenad från gamla stan till kastellholmen. Mysig dag ändå, trots jobb 🙂

  4. Åh den var fantastisk! Det började med att jag vaknade och lakanen var sådär lagom varma. Sedan tog jag ett skramligt tåg till stan för att träffa min pojkvän och fira hans 20-årsdag på en italiensk restaurang och allt avslutades med att jag fick somna i hans armar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *