Årssummering 2013, del 2

Dags att fortsätta årssummeringen och ta oss igenom andra halvan av mitt 2013, vi börjar mitt i sommaren! 

Juli

 

Jag inledde min semester med att bege mig till Misterhults skärgård med min familj, släkt och vänner, något vi gjort varje sommar sedan 70-talet eller så. Där njöt jag av skärgårdsklippor, salta bad och soliga dagar. Efter några dagar gjorde jag ett blixtsnabbt stopp i Stockholm för att packa om mina väskor och for sen direkt ut till Arlanda. Därifrån flög jag och min vän Stina hela vägen till Hongkong! Vi bodde i hennes föräldrars lägenhet i en skyskrapa och tillbringade åtta dagar i tropisk värme och en fantastisk storstadsmiljö. Tempelbesök, matmarknader, spa, restaurangvistelser, shopping, Disneyland och en dagsvisit i Kina var en del av allt vi hann med. När jag kom hem till Sverige igen fortsatte jag att njuta av sommarvärme och få ut så mycket som möjligt av dagarna innan det var dags att återvända till jobbet. 

Augusti

 

Augusti innebar jobbstart och tillbaka till vardagen, men det gick ju inte att ignorera sommaren som pågick utanför fönstret. Jag åkte till Norrköping för att fira Filips födelsedag med middag och ett stort gäng vänner och så passade jag på att ha återvändarhelg med mina kompisar från universitetet. Jag träffade också Julia & Anna en massa och vi promenerade på Djurgården och drack mängder av kaffe i solen. I slutet av augusti var det givetvis dags för Popaganda och detta år fick jag se bland annat The XX, Hot Chip och Håkan Hellström. Mycket bra!

September

 

Början av den första höstmånaden var varm och jag försökte gå barbent så länge som möjligt. Det blev några trevliga septembermiddagar med pasta vongole, äppelpaj och allsång, sådant som känns strålande att tänka tillbaka på nu. Jag, Julia och Anna gjorde en kulturutflykt till Millesgården och efteråt handlade vi exakt allt som är gott och dukade upp en superbuffé. Sedan fortsatte jag på den kulturella banan med besök på Moderna Museet och Monica Z på bio. I slutet av september mådde jag sådär och hade ett obehagligt tryck över bröstet och kunde inte sova. Något som innebar att jag fick gå till läkaren, ta prover och EKG och sedan skickas till akuten. Men som tur var så var det inget allvarligt (troligtvis en kombination av stress och överansträngd rygg pga stillasittande jobb) och idag mår jag mycket bättre. Lite läskigt det där ändå, att det är så lätt att ta förgivet att man alltid ska må bra.
 

Oktober

 
Sedan kom oktober och nu blev det helt plötsligt höst på riktigt. De varma sommarkvällarna byttes ut mot hemmafester och ännu fler middagar. Boeuf bourguignon, rödvin och tända ljus fick bli ledorden för oktober och de efterlevdes väl. Jag gick höstpromenader för att insupa den friska luften och alla fina färger och tänkte att det här är hösten när den är som bäst. En spelning med Washed Out hanns också med och så satte jag nog personligt rekord i att laga god mat. Många goda rätter blev det faktiskt under oktober.

November

 

November inleddes med ett plötsligt infall så jag satte mig på flyget ner mot Filip som var i Alicante och kvalade till Europatouren. Fyra dagar av sol, värme och närhet fick jag vilket var väldigt välbehövligt just då. Ett beslut jag verkligen inte ångrar! När jag kom hem skruvade jag bokhyllor och började peppa inför julen. Jag åt thanksgivingmiddag hemma hos Annas föräldrar och firade fars dag i Norrköping med min familj. Sista helgen i november hade vi julfest med jobbet vilket innebar både julbord, karaoke, hiphop-golv på Kåken och stängning på Berns. Och sedan var det visst första advent med glöggfester och allt vad det innebär!
 

December

 

Sedan kom årets sista månad, samma som vi befinner oss i nu. Som vanligt innebär december jul för fulla muggar och detta år var inget undantag. Jag handlade julklappar, kikade på Lucia-tåg, följde julkalendern och skrålade med i julmusik hela månaden. Det mesta handlade om jul helt enkelt! Det innebar även att jobba klart med allt innan det var dags att gå på julledigt, så några extra jobbtimmar blev det visst denna månad. Den 21 december satte jag mig på tåget hem mot Norrköping fullastad med julklappar och här har jag varit sedan dess. I morgon är det nyårsafton vilket även det kommer att firas här. Och sedan är det plötsligt 2014 och ett helt nytt år. Jag kan verkligen konstatera att 2013 har varit spännande, roligt och fullspäckat. Men nu är jag redo för nästa år, är ni?

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. Kan inte vara mer redo inför nästa år. 2013 har varit bra, men jag känner på mig att 2014 kommer bli ett kanonår. Gott Nytt År på dig fina kusinen! Kram

  2. Kan konstatera att det händer mycket i ditt liv när man ser det så här sammanfattat. Tänker sedan att allt har sin tid och att mycket i livet också beror på hur man tar det, inte hur man har. Jag skulle vilja möta det nya året med en betydligt positivare syn än vad jag haft i år och låta tacksamhet och glädje för allt det jag har genomsyra mig. Gott nytt år, älskade Julia. Kram Mamma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *