Årssummering 2013, del 1

Jag tänkte göra en liten årssummering av 2013. De långa summeringarna där man går igenom månad för månad i milslånga inlägg tycker jag inte är så kul, så jag har gjort mitt bästa för att komprimera året även om det inte är helt enkelt. Här kommer första halvan av mitt 2013, andra halvan följer inom kort. Håll till godo!
 

Januari

 
En av de första dagarna på 2013 fick jag ett telefonsamtal. Det var från en byrå jag varit på intervju på några månader tidigare och nu frågade de om jag ville börja jobba hos dem i Stockholm. Jag sade ja, skrev på ett anställningskontrakt där det stod att jag skulle jobba som Copywriter och började leta lägenhet i Stockholm. Hela tiden kändes det så självklart för detta var precis vad jag velat, även om det var så klart var svårt att flytta från Filip i Norrköping. Så resten av januari avslutade jag mitt dåvarande jobb, njöt av den isande vintern, var superglad nästan jämt och gjorde mig redo för flytt.

 

Februari

 
Innan flyttlasset gick hann jag med en drinkkväll i goda vänners lag vilket var supertrevligt. Just dessa vänner var något jag kom att sakna efter min flytt men annars trivdes jag finfint i Stockholm från första stund. Jag ställde i ordning mitt liv i den lilla ettan på Lidingö och började på mitt nya jobb. Det var mycket nytt till en början men samtidigt väldigt kul så det gick utmärkt. Jag och mina syskon lyckades också jaga rätt på biljetter till Beyoncé vilket var lättare sagt än gjort. Sen smög sig min vårlängtan på i vanlig ordning, så som det alltid blir när vintern varit för lång…
 

Mars

 

Men för att omfamna vintern lite extra innan den gav sig iväg åkte jag och ett gäng vänner upp till Bollnäs där vår kompis Madde bor. Hos henne hade vi en riktig friluftsweekend där vi bodde i hennes föräldrars stuga, badade bastu, åkte skridskor, grillade korv, hade pulkarace och bara myste. Så bra grej! Annars träffade jag en del bloggare på olika event och besökte också Moderna Museet för att kolla på utställningen med Hilma af Klint. Jag försökte fejka vår hemma genom att gå lös på blommorna på Hötorget varje lördag och sen sprang jag mitt livs första mil. Efter det åkte jag hem till Norrköping för att fira påsk med min familj.

April

 
Efter påskfirande i Norrköping återvände jag till Stockholm där jag bland annat besökte Vintagemässan och gick på inflyttningsfest hos Anna, Julia och Karin. Sedan köpte jag en klänning på & Other Stories att ha när jag firade min 23-årsdag. Den tolfte april (på min födelsedag) flög jag ner till Rom där Filip bodde och jobbade. Vi njöt av solsken, åkte till stranden, åt massor av god italiensk mat och hade fina dagar tillsammans. När jag kom hem hade jag en liten försenad födelsedagsmiddag och då passade vi också på att fira att våren var där på riktigt, äntligen!

 

Maj

Under min favoritmånad maj njöt jag av körsbärsblom och förälskade mig ännu lite mer i Stockholm, denna underbara stad. Det var ljust halv nio på kvällen och man kunde sitta ute och grilla i parker. Jag och min familj firade min syster Vendelas 25-årsdag genom att besöka ABBA-museet och äta brunch på Hasselbacken. Sedan for jag till Rom igen men denna gång i sällskap med Ella och Rasmus också. Där nere hade vi en fantastisk långhelg och upplevde massor av roliga saker. Väl hemma igen gick jag på Beyoncé i Globen tillsammans med mina syskon, min kusin och hennes fru. Hur bra avslutning som helst på en fantastisk månad! 

 

Juni

 
I juni tjuvstartade jag sommaren trots att det var en månad kvar till semester. Jag satt på en skärdgårdsklippa med Karin och åt fruktsallad och pratade om livet. Sedan åkte jag och Filip på sommarbröllop för våra vänner Henrik och Jennie, otroligt fint! På jobbet hade vi en utmaning där man skulle träna 20 pass före sommaren så det blev ganska många löprundor, vilket känns avlägset nu… Midsommarafton firades i goda vänners lag på Grinda i Stockholms skärgård och innan jag gick på semester höll mitt jobb i en fantastisk sommarfest på kontorets takterass. Det var fyrverkerier, kolsyrerökmaskin, dansande kaniner, Ebbot Lundberg som dj, bengaliska eldar, korv med bröd som Greven stod och grillade och ett tyskt technorum allra högst upp på taket. Ett bra avslut på första halvåret!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *