Tio lektioner i matlagning

En av sakerna jag fick i julklapp var boken Tio lektioner i matlagning av Lotta Lundgren. Att jag gillar älskar Lotta Lundgren är väl knappast någon chock och faktum är att jag gör det ännu mer nu. Det här är en bok om matlagning med recept men den innehåller faktiskt inte en endaste bild. Bara 296 sidor fyllda med bokstäver och texter om mat, konsten att tillaga den, smaker och hur de fungerar, kost vs måltider och instruktioner på hur man exempelvis filear en fisk. Men också hur mat hör samman med jämställdhet, politik, kärlek, förhållanden, ekonomi och kreativitet. Recepten är inlindade i smarta tankar och reflektioner och maten tillåts vara så mycket mer än bara något som tillretts i ett kök. Jag har sträckläst den här boken nu under julen och sällan har jag känt mig så inspirerad till att laga och uttrycka mig genom mat. Det här är så mycket mer äkta och kreativitetsskapande för mig än vad en pastellig Hello Cupcake!-bok någonsin kommer bli. Alla som är det minsta intresserade av mat borde verkligen läsa denna bok, lova det.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. jag älskar älskar också lotta lundgren. likaså min mamma, som jag gav både denna bok och lottas förra (om jag var din hemmafru) till i julklapp. bläddrade i den innan jag gav bort den och åh, måste åka hem snart igen så jag kan läsa vidare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *