Soundtrack of My Life

Jag fick för mig att jag skulle skapa en spellista som utgjorde The Soundtrack of My Life. En rimlig tanke till en början men som snabbt visade sig bli halvt omöjligt, det är ju så svårt att välja! Så till slut satte jag upp ett antal punkter, letade låtar efter dessa och här är resultatet. Om ni vill får ni jättegärna låna listan och göra era egna soundtracks, det skulle vara så kul att höra! Lämna bara en kommentar med er lista så jag hittar den sen.
 


En låt som innehåller mitt namn

[ingenting] – Julia
Förutom att [ingenting] har det mest geniala bandnamnet (”Vad lyssnar du på?” ”[ingenting]”) så har de också gjort en bra låt som heter Julia. Lite lagom smådyster och ångestfull men ändå rätt fin.

En låt jag lyssnade på som liten
Spice Girls – Wannabe
Året var 1996 och jag hade fått låten på kassettband av min kusin som hade cd-skivan (stort!). Jag vet att det finns någon film där vi dansar och mimar till denna låt där jag även gör en misslyckad hjulning, något som förhoppningsvis har arkiverats vid det här laget…

En guilty pleasure-låt
Katy Perry – Firework
SOM jag sprungit till denna låt. Och kört bil. Och städat. Och gjort egna covers med ukulele. Och skriksjungit den helt obefriat på dansgolv. Jag älskar den på ett högst pinsamt sätt, men det står jag för.

En låt som får mig att dansa, dansa, dansa
Icona Pop – I Love It
Det är faktiskt helt omöjligt för mig att vara still till denna låt, vid första sekund som den drar igång far jag liksom upp ur stolen var jag än är. Dessutom påminner den mig om en galen midsommarafton i Dalarna och om att jag alltid kommer vara en 90’s bitch.

En låt jag kan hela texten till
Veronica Maggio – 17 år
Småstadsångest och svensk pop när den är som bäst. Jag minns att jag var 17 år när singeln släpptes och allt kändes bara så mitt i prick. Texten sitter fortfarande kvar, djupt rotad någonstans i hjärnbarken.

En låt jag lyssnar på när jag åker bil
Tomas Andersson Wij – Blues från Sverige
På roadtrips genom svenska landskap finns det få låtar som gör sig bättre än denna. Helst ska det vara en solig sommardag då vägen ligger öppen framför en och bilrutan är neddragen.

En låt jag aldrig kommer tröttna på
Sébastien Tellier – La Ritournelle
Jag är så svag för den här låten, för mig är den 7 minuter och 37 sekunder ren magi. Ett pulserande piano, några svepande stråkar och så drivande trummor… Det är filmiskt och vackert rakt in i hjärtat.

En låt jag gråtit till
Beyoncé – Halo
Den är alldeles lagom cheesy och både glädjetårar och sorgsna tårar har fällts till denna flera gånger om. 00-talets bästa ballad, helt klart.

En låt jag önskar att jag skrivit själv
Bo Kaspers Orkester – Vi kommer aldrig att dö
För den geniala texten och för det snygga trumpetintrot. Punkt slut.

En låt med en artist jag sett live
Arcade Fire – Wake Up
Det här är bästa sjunga med-låten, när hela publiken bara står och ylar. Arcade Fire är dessutom ett ultimat liveband, jag älskar hur de bara springer omkring på scenen och byter instrument med varandra till höger och vänster. När jag såg dem i London avslutade de med den här låten och resten av kvällen kunde man höra hur folk startade allsång på bussar och hela Hyde Park gick och skrålade.

En låt från min tonårstid
Robyn ft. Kleerup – With Every Heartbeat
Om Halo är 00-talets bästa ballad så är det här den bästa danslåten. Kleerup och Robyn är en perfekt kombination och det här är elektronisk pop när den är som bäst. Tonårs-Julia hade vissa kloka val när det kommer till musik i alla fall!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *