Bokhyllor

I några månader stod jag ut med möbleringen i andrahandslägenheten jag hyr. Visst, det är lite onödigt att köpa nytt och greja när man bara bor någonstans temporärt, men till sist blev jag så innerligt trött på det tjocka och svartbruna att jag krävde förändring. Inget ont om Expedit-hyllan och Lack-bordet men på mina 25 kvm kändes det som om de tog över hela lägenheten.
 
Den stora svartbruna bokhyllan fick helt enkelt lämna plats åt två mindre och nättare.
Det tog sin lilla tid att skruva ihop dem men till slut var Hyllis på plats.
En av hyllorna får fungera som sängbord med min industrilampa (köpt på bästa Clas Ohlson) och min samling av gamla väckarklockor.
Lite fina saker som man blir glad av har också en plats. Vattenflaska från Urban Outfitters, rosa pennvässare som min mamma & moster hade när de var små och ett rejält hålslag jag köpt second hand.
Ett gäng böcker rymms också. Jag försöker att köpa mest pocketböcker nu för tiden eftersom de tar mindre plats (och så kan man alltid ha med sig en i väskan). Kan rekommendera alla i den där högen till höger förutom En dag som jag tyckte var rätt trist och klyschig, resten – läs!
Lite fina boxar och skokartonger rymmer alla småprylar och en trälåda får agera plats åt pennor och sax.
Och längst ned står min skrivmaskin som jag släpade hem från en second hand-butik (så tung men så värt det!) och några stora böcker som är roliga att bläddra i.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Jättefint blev det ju! Har fingrat på den där hyllan flera gånger för att den är så fin i sin enkelhet, men tycker de har så högt mellan hyllplanen. (Visserligen lätt avhjälpt med lite fantasi och en borrmaskin, men jag saknar ju det senare så det har fått vara.)

  2. Du, jag har fungerat på att införskaffa några Hyllis:ar, men på ikeas hemsida skriver de att den "måste" fästas i en vägg. Du verkar inte ha fäst dina i nån vägg – hur fungerar det? Är de stabila ändå? Tack på förhand!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *