Jullängtan

I prick samma stund som jag släppte foten från spansk mark och återvände mot Sverige drabbades jag av akut jullängtan. Jag är ju en julälskare av högsta rang – hör bara på mitt namn: Jul-ia! Jag vet att många tycker det är alldeles för tidigt att börja tänka på julen nu men har man hjärnan full av julkampanjer som snart ska rullas ut och är allmänt superladdad, då tycker jag faktiskt att det är okej att smygstarta lite. Det är ju ändå alla förberedelser som är det roligaste och är det något som livar upp gråa november så är det julfix. Så ja, bered er på en del julinlägg här i bloggen, de flesta i december men några kanske smyger sig fram inom kort. Vi börjar med att kika lite på hur mitt julstök såg ut förra året tycker jag!
 
Först på plats bland pyntet var min vita glitterren. Just nu står han och smyger bakom gardinen i väntan på att få komma fram igen och trava runt bland ris och kvistar.
Lussekattsbak är ett självklart inslag…
…liksom skumtomtar, knäck och polkagrisar.
Jag fixade en mini-gran till lägenheten, det vill jag ha i år igen! Det är så mysigt att komma hem och mötas av ett svagt sken och grandoft.
Och ej att förglömma, förra årets klappar och inslagningar! Att välja papper, fixa etiketter och slå in fint är ju halva nöjet med julen om ni frågar mig.
 
Är ni peppade på julen eller väntar ni lite till?

Delta i diskussionen

13 kommentarer

  1. Jag är grymt peppad, men först ska det firas Thanksgiving SEN får man sjunga julsånger, tydligen. Försökte mig på lite häromdagen och det gick inte för sig. Hmpf. Det enda tråkiga är att jag inte kan fira med alla som jag vill fira med, dig till exempel MEN har ett fem veckors jullov så här ska det pyntas och bakas (samt ett besök på en skandinavisk julmarknad med luciatåg). Det blir fint de. Puss <3

  2. skönt att se att jag inte är den enda som är laddad på julen!

  3. jag är superpepp men måste nog vänta in julstämningen lite! lyssna på julmusik och ta fram ljusstakar går inte riktigt än. vill inte förstöra det fina juliga med grått novemberregn. men snart så!!!!

  4. Jag älskar också allt som har med julen att göra! Mest att handla och slå in fina julklappar, göra julgodis och baka en massa gott och så kvällarna innan julafton. Med glögg och fika framför tv:n tillsammans med familjen.

  5. Åh vart har du köpt den fina renen? En sån vill jag också ha i min lägenhet cirkus året runt. Så gullig!

  6. Jag vill också ha en liten julgran i år! Hur fick du din att stå i hinken? har du någon julgransfot däri eller är det typ sten? Ser så mysigt ut!

  7. Vilket härligt inlägg! Jag är PRECIS likadan. Julen är min absoluta favorithögtid, jag älskar allt med den tiden av året. I år kommer jag dock fira jul i Australien och jag håller nu på att planera hur jag bäst kan göra ett svenskt julbord. Paketinslagningen är också något som jag verkligen gillar, och redan börjat med! Att sitta där och klippa och klistra är bra mysigt 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *