Fyra dagar i Alicante

Jag fick ju ett infall förra veckan och bara ”Tjarå, nu drar jag till Alicante!”. Eller ja, nästan i alla fall. Det var i alla fall ett av de bästa besluten jag tagit i år, så bra resa!
Anledningen till att jag hamnade i just Alicante är för att min pojkvän Filip befinner sig där nere nu för att spela golf. Man kan säga att det är hans jobb – att träna, tävla och ge lektioner i det. Med andra ord är han rätt duktig, just nu så pass duktig att han håller på att kvala till Europatouren. Sjukt spännande, lova att hålla en tumme för honom!
Så ja, egentligen var ju han tvungen att träna/tävla hela dagarna men vi hann ses en hel del på kvällarna. Och under tiden han var iväg på golfbanan hängde jag i solen. Som här på balkongen.
Jag åt god frukost och hade det fint. Plöjde två böcker i ett svep också, så skönt att få tid för läsning!
Tog några promenader då och då, här är vår gata och där nere skymtar havet.
Finns det något bättre, mer rogivande och vackrare än hav? Jag tror inte det. Har nu efter 23 år insett att alla städer jag älskar har närhet till havet: Stockholm, Brighton, Hongkong, Misterhults skärgård…
Vädret var helt perfekt, kring 25 grader och strålande sol varje dag. Fatta vilken tur!
Jag passade på att vila upp mig ordentligt. Ni vet, sova tio timmar per natt och slumra till i en solstol då och då. Det mest krävande jag gjorde var att spela en halvtimme tennis med Filip, helt lagom ansträningsnivå.
Och så i söndags återvände jag till novembermörka Sverige igen. Lite piggare, lite brunare och glad i hjärtat.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Va otroligt härligt!! Framför allt att få träffa din pojkvän men även att få lite solsemester (: önskar jag kunde göra detsamma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *