Två middagar

Här är två maträtter som stått på min meny denna vecka. Båda är vegetariska vilket jag tycker är extra bra och så är de relativt enkla att göra också!
 
Första rätten fick bli hemlagad gnocchi med kantarellsås, ruccola och körsbärstomater. Jag inspirerades lite av Signes matlagning här och utgick också från det här gnocchi-receptet från Arla. Att göra egna gnocchis är inte så svårt men däremot lite pilligt. Jag råkade göra jättemånga så det tog lite tid, men nu har jag flera lådor fulla i frysen, perfekt inför framtida middagar! Till mina gnocchis improviserade jag fram en sås med stekta kantareller, matlagningsgrädde, soja och svartpeppar. Allt serverade jag till sist med ruccola och tomater.
 
Min andra rätt blev ugnsbakade zucchinihalvor med svampfyllning och halloumi. Här började jag med att gröpa ur kärnhuset i en delad zucchini och grilla halvorna i ugnen på 200 grader i cirka tio minuter. Under tiden rörde jag ihop en fyllning med delade färska champinjoner, en halv finhackad rödlök, en klick philadelphiaost, färsk basilka, salt och peppar. När zucchinin börjat mjukna fyllde jag halvorna och lade in dem i ugnen tills allt blivit varmt. Medan de stod i ugnen stekte jag halloumiost i olivolja och sedan var allt klart! Den här rätten går att variera i oändlighet. Zucchinin är bara att fylla med vad som finns hemma och den fungerar också som tillbehör till allt möjligt. Vardagsmat när den är som bäst helt enkelt!
 
PS. Som efterrätt idag åt jag kolasås. Utan glass. Direkt från tuben. Inte något man skryter med kanske, men ibland har sötsuget ingen lag och jag är långt ifrån perfekt… Aja, det är vegetariskt i alla fall!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. Vad roligt att fler och fler hemma i Sverige börjar använda sig av zucchini. Jag kommer ihåg när många inte alls visste hur de skulle använda den! Här nere i Italien är det ju nästan en nationalgrönsak! 🙂

  2. Skrattade högt åt det sista! Både för att det kom så oväntat och för att jag känner igen mig…. haha! Tycker om folk som vågar erkänna sånt. Jag menar alla gör vi väl såna grejer, bara att man sällan vågar erkänna dem 🙂

  3. Tycker så mycket om dina recept och bilderna är så frestande och inspirerande! Sen är det underbart att du skriver att du "inte är perfekt", det känns så skönt att känna igen sig i saker personer beskriver, den där känslan av vardag när den är som bäst, även fast det kanske inte är det nyttigaste eller "perfekta"
    Jag hoppas att du aldrig slutar skriva 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *