Tre musiktips

Jag har haft lite musiktorka den senaste tiden men nu har jag tre riktigt bra tips att dela med mig av till er.
 
Först ut är Lorde eller Ella Yelich-O’Connor som hon egentligen heter. Hon är blott 16 år, kommer från Nya Zeeland och är redan megaduktig singer-songwriter. I slutet av september släpper hon sitt första album men redan nu kan man lyssna på några av hennes låtar på Spotify. Bäst är låten Royals tycker jag! Jag kan inte låta bli att bli fasligt imponerad av artister som är så unga och duktiga. Vad gjorde jag själv när jag var 16 liksom? Tragglade mig igenom Bach-sviter på cello och slaktade Imagine på piano… Inte riktigt i samma nivå, nej.
 
Nästa tips är bandet Chvrches från Skottland. Deras The Mother We Share och Recover har bland annat spelats flitigt hemma hos mig under våren och sommaren. Nu släpper de snart sitt första album och för den som inte kan hålla sig och är lite nyfiken (som jag) så kan man tjuvlyssna här. Jag tycker att det låter mycket lovande! De spelar dessutom på Debaser i slutet av oktober så då kanske man ska passa på att se dem live, eller vad säger ni?
 
Sista tipset är Washed Outs nya album Paracosm som inte bara har ett mycket tjusigt omslag utan även låter väldigt bra. Vi har spelat det flitigt på kontoret och jag tycker det är ett perfekt album att jobba till. Sådär lagom drömskt och svävande så det inte stör, men ändå väldigt bra musik. Lyssna på det här! Även Washed Out gör en spelning på Debaser i Stockholm, närmare bestämt den 8 oktober. Det borde man kanske också gå på?

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Hade det inte varit för att spelningarna är mitt i veckan, i kombination med att jag inte bor i Stockholm, så hade jag inte tvekat en sekund på att gå och se både CHVRCHES och Washed Out. Gun är kanske den allra bästa låten just nu, och Paracosm det motsvarande i albumform.

  2. CHVRCHES är ju verkligen otroligt bra och det känns som att jag har väntat i en evighet på att deras debutalbum ska komma. Så en massa tack för tipset om att en kan tjuvlyssna på det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *