Kulturlördag

Förra helgen hade jag kulturlördag tillsammans med Anna och Julia. Vi hade bestämt oss för att besöka Millesgården. Det ligger bara tio minuters promenad från min lägenhet men jag hade ännu inte hunnit gå dit, så det var verkligen på tiden med ett besök!

Vi började med att kolla utställningen Fashion Figures Faces med konstnären och modetecknaren Mats Gustafsson. Jag blev verkligen imponerad av hans akvarellmålningar, han har sådan skicklighet när det kommer till att visa textur, kontraster och siluetter.
Sedan gick vi ut i solen till skulpturparken som finns där.
Vädret var helt strålande, sådär sensommarvarmt och soligt. Vi satte oss och beundrade utsikten ett tag.
Hej hej, här är jag.
Staty av Poseidon. Millesgården var konstnärerna Carl och Olga Milles hem där de hade sina ateljeer, skulpturverkstäder och sedan också en skulpturpark. Det ligger på Lidingö på Herserudsklippan.
Deras hem var helt magiskt med stora konsthallar, musikrum och fantastiskt ljus. Så fint att de lät donera hela gården sen så man får komma dit och inspireras.
Den här utsikten är ju bara galen, man ser mer eller mindre hela Stockholm härifrån. Jag gillar verkligen hur de mixade statyer och sten med stora träd och rabatter.
Fina blommor mot en klarblå himmel, det kan ju inte bli bättre.
Millesgården är en ny favorit hos mig. En otroligt fin plats som nog gjorde sig extra bra en sån här vacker dag, helt klart värt ett besök! Dessutom har de en fin museishop där man kan göra små fynd.
Efter ett fint kulturinslag gick vi till mataffären och köpte allt som var gott. Jordgubbar, melon, vindruvor, fikon, honung, fetaost, skinka, avokado, tomater, vitlöksbröd och choklad… Sedan dukade vi upp allt och fyllde vinglasen.
Och efter denna trevliga middag övergick kulturlördagen i en festlördag, men det är en annan historia!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *