Onsdagslistan

Jag vill också fylla i den där listan som cirkulerar över allt. Så ett, två tre… nu gör jag det!
 
Vilket är ditt bästa sommarprat?
Jag har inte hunnit lyssna på alla än, vilket jag gärna vill, men jag lyssnade i alla fall på Lotta Lundgrens för ett tag sedan. Hon sommarpratade redan förra sommaren men jag blev så sugen på att höra det igen för jag mindes att jag blev glad av det senast. Jag blev glad den här gången också.
 
Vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
Kaffe & kakor och sol & regn, för solregn är ju helt magiskt och så blir det till regnbågar.
 
Vad gjorde du för exakt 5 månader sedan?
Längtade efter våren och efter Filip som hade flyttat till Italien. Herregud vad vi väntade länge på den där våren. Kom den ens sen? Jag tror knappt det, det blev ju liksom sommar direkt sen.
 
När var du avundsjuk på någon senast?
När jag tänkte på alla som fortfarande har semester kvar. Typ mina föräldrar som ligger i solen och njuter, fast det är de värda!
 
Har du något onödigt du gör?
Stökar ner. På en sekund kan jag vända upp och ner på min lägenhet. Och jag lämnar alltid mina väskor ouppackade i flera dagar eller veckor efter att jag kommit hem från resor.
 
Kan du visa en bild på något jättebra?
Glass!
 
Vad är det sämsta med denna vecka?
Att jag inte får träffa Filip den här veckan heller. Fy vad distansförhållanden är trista ibland, bara så ni vet.
 
Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
Jobba, jobba, jobba. Har massor att fixa! Sedan träffa lite kompisar i helgen också. Kanske göra pulled pork? Och så borde jag träna, får se om det hinns med, annars kommer det ju nya veckor.
 
När hade du hjärtklappning senast?
Här om veckan när jag tog vaccinspruta. Jag är egentligen inte spruträdd och tyckte inte det gjorde särskilt ont, men lyckades nog rusa ifrån läkarmottagningen lite väl fort. Det i kombination med ett lågt blodtryck och att jag inte ätit något gjorde att jag höll på att svimma på väg till kontoret. Helt på riktigt. Stod i backen på Riddargatan utanför Story Hotel och lutade mig mot fasaden för att inte falla ihop. Det flimrade för ögonen, tjöt i öronen och hjärtat bankade hårt, hårt. Kände mig som världens vekaste person där och då men fem minuter senare mådde jag bra. Inte mitt stoltaste ögonblick i livet direkt, nästa gång ska jag ta sprutan efter lunch. *drama queen*
 
Vad ska du göra i höst?
Fortsätta jobba som copywriter på mitt jobb, har fått tillsvidareanställning nu så det känns fint! Sen kanske åka på en liten resa någonstans och tja… ta mig framåt. Hösten och vintern är inte min grej. :/
 
Har du några planer inför slutet av sommaren?
Jag är lite sugen på Popaganda, får se om jag tar mig dit. Annars åka till en skärgårdsstuga med lite vänner och bada bastu, gå i stickad tröja, dricka rödvin, plocka kantareller och leva idyllivet… ni fattar.
 
Vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
Hm, jag gick ju på blinddate med en total främling som mailat mig. Fast där och då visste jag ju inte att det var i kärlekssyfte, då var det mest en kul grej.
 
Vad borde du göra men orkar bara inte?
Momsdeklarera för det senaste kvartalet. Zzz…
 
Vad har du i ditt kylskåp?
En ny vällagrad prästost ♥, juice, smör, mjölk, yoghurt, avokados, frukt, lök och en färdig matlåda.
 
Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
Då säger jag: spaghetti, kantareller, bacon & persilja. Sen lovar jag att fixa en låtlista till er framöver också!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

 1. Hej Julia!
  Det vore kul att få läsa mer om din tro. Jag är själv kristen och tycker inte att det är det enklaste att få det att gå ihop med livet som ungdom, eftersom få i min omkrets och min ålder är troende. Det får ju en att känna sig lagom udda ibland. Hur var det för dig, och hur hanterade du det? Pratade du mycket om din tro med dina vänner eller var det mer en personlig sak? Finns så få bloggare som jag kan känna igen mig i som även har en tro, så jag uppskattar verkligen de få jag har hittat och skulle vilja läsa mer. Tack för en underbar blogg för övrigt!

  1. Hej!Tack för din kommentar, jag ska försöka ge ett så bra svar som möjligt, även om jag är långt ifrån någon expert i ämnet… Först och främst är ju tro något väldigt individualistiskt så det är väldigt svårt att säga vad som är rätt för någon annan, även om man såklart kan få lite tips. Jag har ganska många olika kompisgäng och vissa av mina vänner har jag knappt pratat med tro om, medan andra vänner och jag har jag diskuterat det i timmar. Dock har det nog genomgående alltid funnits en acceptens, både från mig och mina vänner. Jag tycker det är superviktigt att man låter varandra få ha sin tro – just eftersom det är så individuellt. Därmed inte sagt att man inte ska prata om det, för det tycker jag verkligen man ska göra! Ofta är det med de vänner som varit som minst aktiva i sin tro som jag haft de mest givande diskussionerna och så länge man tar sig an en diskussion med öppenhet så har man hur mycket som helst att vinna från båda håll.
   Så våga prata med dina kompisar för de är säkert också intresserade. Och försök att själv avgöra vad som känns bäst för dig. Det finns så många (både kristna och icke-kristna) som försöker tala om för en hur man ska vara, vad som är rätt och fel osv. För mig har det alltid varit viktigt att ha ett modernt synsätt och anpassa tron efter det samhälle vi lever i idag, för det är där den behövs för mig.
   Hoppas mitt svar var till någon hjälp! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *