Norrköpings-reunion

I helgen har jag haft en liten reunion i Norrköping tillsammans med de vänner jag tillbringade mest tid med på universitetet. Hade jag uttryckt mig på Facebook-status-språk hade jag väl skrivit ”bästaste helgen med finaste tjejerna” men jag tänkte att jag skulle vara lite mer utförlig än så.
Vi började i alla fall hemma hos Ella där vi åt denna fantastiska halloumi-burgare med grillat bröd, olivkräm, kålrot, halloumi, zucchini och grönsaker.
Sedan gick vi varvet runt och uppdaterade varandra på vad som hänt under sommaren och sen sist vi sågs. Det tar sin lilla tid när man är åtta personer och utspridda runt om hela landet så här satt vi visst kvar runt bordet tills klockan var halv två…
Lördagen inleddes med frukost ute i Strömsparken. Nybakade frallor, scones, frukt, kaffe, juice… hela kitet!
Till och med duk hade vi med oss. Perfekt start på dagen!
Sedan hoppade vi in i två bilar, tog ett snabbstopp på Erikshjälpen och åkte ut till mina föräldrars hus på Vikbolandet. Där spelade vi kubb på gräsmattan tills vi blev riktigt varma.
Då hoppade vi nämligen i poolen och plaskade runt en bra stund.
När vi badat klart hoppade vi in i bilarna igen och åkte några minuter för att hamna i Söderköping. Där åt vi mat på en restaurang längs med Göta Kanal.
Sedan gick vi och strosade lite och tog spexiga kort…
Bra gäng detta alltså! Tror inte vi hade en tyst sekund på hela helgen, haha.
Söderköping är sjukt fint på somrarna. Det var här som Madicken spelades in bland annat. Känner ni igen ån där hon tappar ner sin sko? 🙂
Jag visade mitt bästa glasställe (förutom Smultronstället då) som ligger på Rådhustorget. Tog blodapelsinsorbet, jordgubbssorbet och fläderblomsglass, så galet gott!
Sandra, Madde, Grazzi och Zaza med glassarna i högsta hugg.
På väg mot bilarna igen såg vi ett av mina favorithus, perfekt lindblomsgrönt med stockrosor som växer längs väggarna.
Tillbaka i Norrköping igen var det dags för… kräftskiva!
Men först måste jag bara visa den här bilden. Under tiden vi förberedde allt hade jag på mig ett förkläde för att inte smutsa ner min klänning (eftersom jag alltid spiller). Ett tag blev jag lite trött och slängde mig i soffan för att upptäcka att jag liksom smälte in och försvann… Det enda som avslöjar mig är iPhonen och benen, haha.
När allt var klart satte vi oss till bords och självklart hade vi både hattar och hakklappar.
Så sjukt gott med kräftor, räkor, västerbottenpaj, aioli och sallad. Vill äta det här typ jämt. Synd bara att det är så kladdigt.
Sedan avslutade vi lördagskvällen på Hugos dansgolv och resten av helgen ägnades åt pannkaksätning, promenad runt Strömmen och lite mer prat innan det var dags att åka hemåt efter en fantastisk helg!
 
PS. Några av instagrambilderna har jag lånat från mina kära vänner, tusen tack för det!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *