Lax med blomkålsris

Det finns snabbmat och så finns det supersnabbmat! Detta är ett exempel på sistnämnda. Hos bästa matinspiratören Beata hittade jag nämligen ett recept på blomkålsris vilket har en koktid på 10 sekunder. Helt okej snabbt om du frågar mig. Detta var jag givetvis tvungen att testa så jag rev ungefär ett halvt blomkålshuvud (till två portioner) på den grövsta sidan av rivjärnet. Sedan ner i kastrullen med kokande vatten, låta det koka i sisådär 10 sekunder och så upp igen. Jag lät det rinna av i ett durkslag och kryddade sedan med salt, svartpeppar och lite olivolja. Megaenkelt och supersnabbt och dessutom väldigt gott!
 
Till det serverade jag färsk lax som jag stekt på båda sidor och en gräddfilssås med persilja. Hemlagad middag utan halvfabrikat på tio minuter – bättre kan det inte bli om du frågar mig!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *