Tre små ögonblick

Jag tar en springtur för benen känns pigga och huvudet är trött. Insuper de sista strålarna från kvällssolen och låter gruset knastra under mina fötter. Bestämmer mig för att testa en ny väg hem men kommer plötsligt på mig själv med att ha tappat all riktning och bara springa mot havet och den sjunkande solen. Vet inte riktigt var jag befinner mig längre och irrar mellan villaträdgårdar och nyponbuskar. Men så hittar jag fyren som visar mig bron och som hjälper mig att hitta hem igen.
 
Det är söndag och jag har tvättid och fyller maskin efter maskin. Fönstret står på glänt och lägenheten är städad. Vardagsrummet fylls av solljus och sedan hörs dropparna från juniregnet. Jag tittar ut och möts av det vackraste vädret – droppar av solregn. Sedan bäddar jag sängen med frasiga lakan som doftar svagt av äppelblom och tvättmedel.
 
Det är vigsel för två av våra vänner. De står längst fram i kyrkan, säger ja och strålar mer än Vintergatans alla stjärnor tillsammans. Ögon tåras, någon plockar fram en näsduk och brudgummen håller ett överraskningstal vid altaret. Sedan kliver du fram med gitarren och sjunger Bright Eyes – First Day of My Life. Och jag tänker att det är fullkomligt omöjligt att inte älska någon i mörkblå sommarkostym som framför en av världens bästa låtar. Sedan fäller jag en tår till. För kärleken, det bästa av allt!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Ååh! Älskar också den låten och hela den skivan! Kan alltid alltid återvända till den och även om jag kan varenda ord i låtarna så är känslorna alltid nya inför dem. Love it!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *