Och den ljusnande framtid är vår…

 
 

För fyra år sedan jag stod högst upp i trappan på De Geer-gymnasiet och väntade på att få springa ut. Så fylld av förväntan, glädje och framtidstro. Den dagen fanns inga tvivel, inga beslut, ingen bostadsbrist, ungdomsarbetslöshet eller finanskris. Allting var bara lycka.

Tre år senare stod jag i en sal och hade framläggning av mitt examensarbete. Framför familj och vänner, handledare och examinator. Så fylld av nervositet, spänning och framtidsångest. Dagen efter fällde jag tårar i min säng för jag visste inte vad som skulle hända i livet. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen eller vad jag skulle göra.

Hela sommaren dunkade mitt oroshjärta hårdare än vanligt. Folk runtomkring mig sa Det ordnar sig. Det kommer gå bra ska du se. Du är ju duktig, du kan ju. Men orden gick inte in. Jag trodde inte på dem.

Fast idag sitter jag här. I en ny stad och med ett nytt jobb. Ett drömjobb. Med dig vid min sida sedan tre år tillbaka. Och med flygbiljetter i inkorgen, crème brûlée i ugnen och solsken utanför fönstret.

Men också med en tacksamhet. För jag har lärt mig varje dag man får vakna frisk är en gåva. Och trots att uttrycken är nötta, slitna och nästintill ironiska så ligger det något i att fånga dagen. För man vet inte hur många man får. Man borde inte behöva gå på unga människors begravningar, men man gör det ändå. Man borde inte behöva oroa sig för sjukdomar, olyckor och hemskheter, men man gör det ändå. För sådant är livet. Skört och förgängligt.

Ni är många som tar studenten, examen och slutar skolan nu. Vissa med glädje, andra med tårar. Oavsett hur det känns så vet jag att den ljusnande framtid är er. Men hur länge den varar går inte att säga. Så se till att ta vara på den, följ era drömmar och njut av livet.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Jättebra skrivet! Jag ska själv börja gymnasiet till hösten. Estet-bild och formgivning. Det känns pirrigt men bra!
    Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *