Rom, del 3

Här kommer mina sista bilder från Italiensemestern. Det känns som om det var en liten halv evighet sen jag var där nu, tänk vad fort tiden går!
 
På söndagen ordnade Filip puttävling för mig, Ella och Rasmus. Bor man på en golfbana en hel helg kan det ju vara trevligt att sätta foten på gräset en liten stund i alla fall.
Ytterst glada amatörer var vi men också väldigt jämlika i våra slag så det blev en hård kamp!
Sedan åkte vi in till Rom och den kanske mest fotade sevärdheten här: Colosseum.
Det är ju något fascinerande med gigantiska byggnader som byggdes för flera tusen år sedan. Det känns sällan som om de hus som byggs idag är tänkta att stå kvar lika länge…
Obligatorisk turistbild på hela gänget! Filip, jag, Jacob, Ella och Rasmus.
Sedan traskade vi vidare och kikade på lite mer turistgrejer och handlade en kostym till Filip och lite sånt.
Efter ett besök vid Fontana di Trevi och en stor bägare gelato hamnade vi på en uteservering innan vi åkte hem och letade efter någonstans där Sveriges VM-match i hockey sändes, lättare sagt än gjort i Italien!
Nästa dag var sista Italiendagen och den inleddes med frukost på ett litet café. Cappuccino, yoghurt med frukt och juice. Gott!
Jacob och Rasmus – redo för sista turistturen!
Målet för dagen var Vatikanen och det stora muséet.

Det var så himla stort så i slutet fick vi nästan spurta för att hinna med att se allt. Häftigt ändå med Sixtinska kapellet och alla gigantiska målningar (men där fick man inte fota).
Sen gick vi förbi Peterskyrkan också men kön var superlång så vi hann tyvärr inte gå in. Som tur var hade jag varit där tidigare så det gjorde inte så mycket.
Och sen var det bara att fota sista turistbilden, packa ihop väskorna och åka till flygplatsen. Snipp snapp slut på en strålande Italiensemester!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *