Rosor & tulpaner

I lördags eftermiddag köpte jag som sagt lite blommor på Hötorget. Jag fick den här fina buketten med rosor för 20 kronor. Är inte det ett kap så säg?
En liten ros hade dock gått av så jag gav den en kompis och placerade dem i en burk i mitt badrum.
En bukett vita tulpaner, för bara tjugo kronor de med, fick också följa med hem. Jag hade läst någonstans att tulpaner ska stå i lite vatten så håller de sig längre och skjuter inte iväg så mycket. Det hade ju varit ett rätt smart tips om det inte var så att jag kom hem ikväll halv nio och möttes av ett gäng uttorkade tulpaner som ledsamt slokade över vasens kant… Det här med lite vatten hade jag och mina ickegröna fingrar visst tagit ett steg för långt. Nåväl, jag får ersätta dem med en ny bukett snart, för det är ju verkligen fint att ha färska blommor hemma!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. Om de slokar kan du testa skära av stjälkarna längst ner så de får ny yta och sen sätta i vatten på nytt. De brukar repa sig mirakulöst 🙂

  2. Ett till litet tips om tulpaner, när du tar hem dom låt dom först stå i mycket vatten och med papper runt om som stöd och dricka mycket vatten. Därefter kan du minska på vattnet och ta bort omslagspappret.
    Och ta bort ca 1-2 cm längst ner för att öppna upp venerna.
    Lycka till!

  3. Håller med Janisa här ovan samt vill även rekommendera att du ställer dina blommor svalt om nätterna för då håller de sig längre! 🙂 Ha en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *