En lördag

Jag hade en väldigt bra lördag igår så nu tänkte jag visa lite bilder från dess.
Jag började morgonen med att vakna i min fluffpuffiga säng (tycker fortfarande att det är en ren fröjd att gå och lägga mig i den, fastän jag borde vant mig nu efter fyra veckor). Solen sken utanför fönstret, jag låg kvar en stund och lyssnade på min bästa morgonspellista och spelade lite candy crush.
Sedan duschade jag och åt frukost på prick-brickan.
Strax efter klockan tio tog jag tunnelbanan till Östermalmstorg och därifrån promenerade jag över Blaiseholmen och ut till Skeppsholmen.
Mitt mål var nämligen Moderna Museet. Utanför entrén mötte jag Sandra, Madde och hennes syster Sara.
Vi kollade bland annat på utställningen med Hilma af Klint. Hon var extremt tidig med att måla abstrakt konst, så pass tidig att hon bestämde att ingen skulle få se hennes målningar förrän 20 år efter hennes död eftersom hon trodde att det var först då människor skulle förstå betydelsen av verken. Och nu 100 år efter att hon skapade dem står vi och tittar.
Jag tycker verkligen det är intressant med modern konst eftersom det oftast kräver lite mer av mig som betraktare. En samling klassiska landskapsmålningar och porträtt tittar jag oftast på och tänker att de är fina och att konstnären är väldigt duktig osv. Men modern konst måste jag ofta sätta i en kontext och jag vill veta historien och tanken bakom verket. Vissa saker frågar jag mig om det verkligen är konst och då måste jag börja reflektera över varför jag tycker att en sak skulle vara mer riktig konst än en annan. Och sen går jag där och grubblar och analyserar… Väldigt intressant är det i alla fall (och varsågoda för en liten konstreflektion)!
När vi kände oss mätta på konstanalys lämnade vi museet och gick mot Hötorget. Målet var nämligen Pub och deras lunchrestaurang högst upp. Här är en hungrig men söt Madde.
Och en glad Sandra!
Jag åt sparrissoppa med sallad och danskt rågbröd. Sedan köpte jag fina blommor på Hötorget och en flaska vin till kvällen. Då hade jag nämligen Stina över på trerättersmiddag i min lilla lägenhet. Vi kikade på melodifestivalen och pratade igenom allt som hänt sen sist. Bra lördag!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Låter som en väldigt mysig lördag! Var länge sedan jag var på ett konstmuséum…det kanske jag borde ändra på! Hoppas att du får en fin vecka! Puss Puss

  2. Jag har haft samma säng/rum och typ samma lakan i tre års tid och jag tycker fortfarande att det är lika underbart vackert och mysigt att få ligga i sängen! Vänjer mig aldrig 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *