Svar på frågor, del 2

Dags för del två i frågestunden! Idag svarar jag på frågor om kärlek, foto, inredning och mat bland annat. En del lite jobbiga och långa frågor och så några enklare.

 

Jag såg att du hade skrivit någonstans att du hittat kärleken genom bloggen, hur gick det till?

En dag fick jag ett mail till min bloggmailadress från en då okänd person. Det var en kille som ville berömma mig för bloggen, fråga lite om mig och bara lämna några snälla kommentarer. Jag svarade, ganska sakligt och kort som man vanligtvis gör när man skriver till någon man inte känner. Efter några dagar fick jag ett mail tillbaka som jag av någon anledning inte svarade på. Antagligen för jag kände att det inte fanns något direkt att skriva, jag hade ju ingen aning om vem som skrev. Det gick några veckor och så dök ett nytt mail upp från samma person. Det löd:

Eftersom jag aldrig av någon slump har råkat springa på dig på någon trottoar i stan, någon gata eller någon trappa de sista veckorna, så räknar jag inte med att göra det inom den närmaste framtiden heller.

 

Och eftersom jag inte går i samma korridorer på samma universitet som du gör, förmodligen inte handlar mat samtidigt som dig i samma matbutik eller bestämmer mig för att ta en spontan fika på samma fik som du kanske gör, så tänkte jag höra med dig på det här sättet istället…

 

Med i mailet fanns också en lång lista med frågor och svar, samma som jag fyllt i på min blogg och när jag läste den fick jag reda på mycket mer om den här okända men trevliga personen. Efter lite rådslagning med mina vänner tänkte jag ”va tusan, jag har inget att förlora och han verkar ju trevlig!” så då bestämde vi oss för att ses. Vi gick en promenad, drack öl och allting kändes bara väldigt bra. Så ja, en ljummen kväll i mitten av maj träffade jag Filip första gången och det har jag denna blogg att tacka för!

 

 

Har du och Filip distansförhållande nu? Hur känns det i så fall?

Ja, det har vi. Ska jag vara ärlig är det långt ifrån något party och det jobbigaste är väl att vi innan har bott tillsammans i ett och ett halvt år och då har man liksom hunnit vänja sig vid det. Så att vara ifrån varandra känns konstigt och lite som att ta ett steg tillbaka egentligen. Men samtidigt så vet jag ju att det här inte gäller för alltid, det handlar om en tid i livet och jag har också vetat om att det skulle bli så här. Jag tror det är bättre att våga satsa på sina drömmar och låta dem uppfyllas istället för att hindras av tanken på att man måste göra exakt samma sak båda två, hela tiden. Då kommer det slå tillbaka på en senare i livet.

 

Är det svårt att ha ett långdistansförhållande?

Både ja och nej. Jag tror att vi båda är rätt positivt inställda ändå och försöker göra det så enkelt som möjligt, även om det är jobbigt. Jag vet själv att jag blir en bättre person att vara tillsammans med om jag gör det jag tycker är kul och drömmer om, så på så sätt blir ju vårt förhållande faktiskt bättre. Det bästa vore ju om vi båda kunde få uppfylla våra drömmar men samtidigt vara tillsammans. I nuläget går det inte, men i framtiden kommer det förhoppningsvis göra det. Och självklart måste man ju kompromissa ibland för att det ska funka, men det gäller ju det mesta. Det viktiga tror jag är att man har en tidsram, det blir lättare att ha ett distansförhållande om jag vet att det gäller de kommande sex månaderna än om det känns som att det ska pågå för evigt.

 

Jag undrar hur du sortera dina bilder på datorn. Använder du dig av iPhoto eller något annat program? Det vore också kul att se hur du gör dina kollage.

Jag lägger in mina bilder i datorn via iPhoto, det är inte världens bästa program men det funkar okej och nu har jag använt det i snart fyra år så jag orkar inte byta. Jag delar upp bilderna efter olika händelser och sedan brukar jag gå igenom och rensa ut de som är bra. Redigeringen gör jag alltid i Photoshop och det är även där jag gör mina kollage.

 

 

Vad använder du för kamera och objektiv?

Jag fotar med en Nikon D60 och vanligtvis använder jag mitt 35 mm-objektiv som heter Nikon AF-S DX 35 1.8G. Jag har också ett zoomobjektiv som följde med kameran när jag fick den, det heter Nikon AF-S DX 18-55 3,5-5,6G VR. Sedan har jag också ett 50 mm-objektiv som jag sällan använder efter att jag köpte mitt 35 mm. Men det heter Nikon AF 50 1,8D i alla fall.

 

Har du några fototips?

Mina bästa fototips är nog att fota mycket och ha med sig kameran så ofta som möjligt. Sedan är det kul att lära sig om exponering, slutartid och vitbalans för då kan man göra så mycket mer än om man bara fotar på auto-funktionen. Att lära sig lite grunder i komposition är också bra, det kan vara allt från att tänka på horisontlinjer till hur olika vinklar kan påverka bilden. Men bäst tycker jag man lär sig av att testa sig fram och fota mycket!

 

Vår lägenhet är så vit och gles eller vad man ska säga. Har du tips på hur man kan piffa till lägenheten och göra den mer personlig?

Ja! En vit och gles lägenhet är ju egentligen perfekt för det är en himla bra grund till att stoppa in saker! Jag gillar saker som talar om vem det är som bor där och som har en koppling till personerna. Så mitt bästa tips är att utgå från sina intressen. Gillar man musik, häng upp instrument på väggarna. Tycker man om att läsa, då ska man självklart låta sina böcker ta stor plats. Är ens största intresse kläder så kan man självklart låta sina favoritplagg hänga framme osv. Sedan gillar jag att mixa in med gamla saker som jag fyndat second hand eller i källaren. Till exempel gamla väckarklockor, ett tennisrack och en skrivmaskin… Växter och blommor gör också att det känns mycket mer levande så fyll fönstren och borden med det. Det behöver inte alltid vara avancerade och dyra buketter utan jag tycker det är fint med ett gäng kvistar i en vas också. Sista tipset blir att hänga saker på väggarna. Grafiska posters, foton på släkt och vänner eller andra inramade saker, det finns hur mycket fint som helst att hitta! Lycka till!

 

 

Vilken inredningsdetalj måste du ha hemma?

Något som känns personligt och jag. Som mina gamla väckarklockor eller några tavlor jag tycker om. Fint porslin gillar jag också!

 

Vilken snygg skrivmaskin du har, var har du fått tag på den?

Tack! Den har jag köpt second hand. Den väger ett halvt ton men är väldigt fin och kostade bara 60 kronor om jag minns rätt.

 

Vad och var fikar du helst?

Nu när jag har flyttat till Stockholm har jag inte samma koll på alla fikaställen tyvärr så jag vet inte riktigt. Men jag föredrar ”personliga” fik framför de stora kedjorna som Wayne’s Coffee och Espresso House. Jag dricker alltid kaffe när jag fikar och äter gärna något sött till, typ en bulle, morotskaka eller semla.

 

 

Om du skulle laga mat med spenat, vad skulle du laga då?

Jag älskar att laga mat med spenat, det känns som om jag har det i allt! Men antagligen skulle jag laga vegetarisk lasagne, risotto, cannelloni eller någon annan god pasta.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *