

Den bästa i slutet på januari-maten måste nog ändå vara denna morotssoppa eftersom den är både värmande, billig och enkel att göra. Dessutom smakar den extra gott då det är både ingefära och kokosmjölk i och så är den vegetarisk vilket är ett plus så klart!
Till två portioner behöver du:
1 gul lök
5 morötter
1 msk olivolja
2 dl vatten
3 dl kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk färsk riven ingefära
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl färsk koriander eller persilja (om du vill)
5 morötter
1 msk olivolja
2 dl vatten
3 dl kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk färsk riven ingefära
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl färsk koriander eller persilja (om du vill)
Gör så här:
Skala lök och morötter. Finhacka löken och dela morötterna i mindre bitar. Fräs dem tillsammans i en gryta med olivolja. Tillsätt vatten, kokosmjölk och grönsaksbuljong. Koka på svag värme under lock i cirka tio minuter tills morötterna blivit mjuka. Krydda med salt, svartpeppar och ingefära (jag tycker det är gott med ganska mycket ingefära i så det smakar ordentligt). Mixa soppan slät och rör till sist ner färsk koriander eller persilja. Servera med ett gott bröd och toppa med lite crème fraîche eller yoghurt.
Soppan ser kanongod ut!
Mums 😀
Åh så gott, det måste jag prova! Är ett stort fan av soppor!
Låter jättegott! Blir till att bokmärka till framtiden 🙂
Mums!
ser gott ut 🙂
mmm..gott!
Ser smarrigt ut!
Det ser magnifikt ut!
Jag provade också den för några dagar sedan, sååå god!! 🙂
Jag har glömt att berätta att jag gjort denna och att den var helt fantastisk. Ska göra den igen. =)