Morotssoppa med ingefära

Den bästa i slutet på januari-maten måste nog ändå vara denna morotssoppa eftersom den är både värmande, billig och enkel att göra. Dessutom smakar den extra gott då det är både ingefära och kokosmjölk i och så är den vegetarisk vilket är ett plus så klart!
 
Till två portioner behöver du:
1 gul lök
5 morötter
1 msk olivolja
2 dl vatten
3 dl kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk färsk riven ingefära
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl färsk koriander eller persilja (om du vill)
 
Gör så här:
Skala lök och morötter. Finhacka löken och dela morötterna i mindre bitar. Fräs dem tillsammans i en gryta med olivolja. Tillsätt vatten, kokosmjölk och grönsaksbuljong. Koka på svag värme under lock i cirka tio minuter tills morötterna blivit mjuka. Krydda med salt, svartpeppar och ingefära (jag tycker det är gott med ganska mycket ingefära i så det smakar ordentligt). Mixa soppan slät och rör till sist ner färsk koriander eller persilja. Servera med ett gott bröd och toppa med lite crème fraîche eller yoghurt.
0

Delta i diskussionen

11 kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *