Kinfolk Magazine

En av mina julklappar från Filip var det senaste numret av Kinfolk Magazine. Skaparna bakom tidningen är en samling kreativa människor som älskar konst och design och detta är deras gemensamma verk. De gör allt från foton, till layout, till texter och det är rakt igenom supersnyggt och välgjort. Dessutom finns det inte en enda reklamannons insmugen och det är ju inte helt vanligt i dagens tidningar.

Detta nummer har ett jul/vinter-tema och man får ta del av anekdoter om familjeutflykter, recept på goda kakor och olika kreativa lösningar.
Det finns till och med en liten granguide med illustrationer av olika sorters grantyper. Och fastän jag inte har något stort intresse av barrträd egentligen så är allt så snyggt genomfört att man bara vill läsa och ta in varendaste detalj.
Alla foton är jättefina och tidningen är tryckt på ett tjockt matt papper. Det här måste vara ett drömprojekt att syssla med. Jag blir så himla sugen på att dra ihop ett gäng vänner och göra min egna tidning! 

Här finns en liten film som beskriver tidningen rätt bra! Vill man köpa den i Sverige kan man göra det via Papercut. Mer om Kinfolk kan man läsa här!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Kinfolk har jag faktiskt aldrig hört talas om. Grejen är den att det inte är så jättesvårt att göra en tidning. När jag pluggade journalistik fick vi faktiskt göra och få ut inte mindre än två magasin under året och det är minst lika kul att göra som att läsa!
    Om man som privatperson skulle vilja göra en tidning är ju problemet att få en bra offert från ett tryckeri dock… 😉

    1. Ja, jag läste en kurs i tidskriftsdesign under min utbildning och det svåraste är väl att hitta en specifik målgrupp som vill köpa den och därmed bekosta produktionen. Det som kostar mest är ju trycket (om man förutsätter att allt material produceras frivilligt). Men himla kul är det att göra tidning i alla fall!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *