Julklappsinslagning

Nästan lika kul som det är att köpa innehållet i paketen är det ju att få slå in dem! Här om natten när jag låg vaken och inte kunda sova passade jag på att fundera ut hur jag ska slå in mina julklappar i år. Hur de ska se ut  får ni se lite senare när de är klara men först tänkte jag bjuda på lite inspiration, det finns nämligen mängder med sätt att få till snygga paket!
Det finaste tycker jag är att köra på ett tema för alla paket. Sedan kan man självklart variera med olika papper och snören, allt behöver ju inte se likadant ut. Det viktiga är att hålla det i samma färgskala och stil (som ovan till exempel). Länk→
Mönstrat papper kan vara riktigt fint, som på paketen ovan från Darling Clementine. Det handlar nog mest om att våga släppa de där rullarna med sladdrigt tomtepapper och hysteriska julgranar. Lagerhaus har många fina omslagspapper för en ganska billig peng, så det är ett tips! Länk→ 
Att slå in saker i papperspåsar är också smart. Det passar perfekt för det hemgjorda julgodiset, de stickade sockorna eller alla de där småprylarna som är svåra att slå in snyggt. Gå loss och dekorera påsen med färg, tråd eller glitter så blir det något extra. Länk
En annan alternativ paketlösning är att klippa ut stjärnor i grovt papper och sy ihop längs med kanterna. Snygga paket som är lite kluriga att gissa innehållet i! Länk
På tal om stjärnor så är jag också lite sugen på att vika ihop sådana här pappersstjärnor och limma fast. Tror det kan bli en riktigt fin 3D-effekt och så verkar de himla enkla att göra också. Länk→ 
Prickiga paket tycker jag också är fint och är man pysslig kan man måla sitt papper själv. Kanske göra glitterprickar med hjälp av limkluttar och löst glitter eller bara använda suddigumsänden på en penna och dutta med färg. Länk
Annars är också pompoms-paket en gullig idé! Det är alltid kul med något som sticker ut och har lite textur eftersom de flesta paket brukar vara enkla och släta. Fina rosetter kan man knyta på massor av olika sätt och med allt från sidenband till garn. Har man en flaska att slå in kan man göra det på sättet ovan med hjälp av silkespapper. Länk→ Länk→ Länk→
Pricken över i är ju självklart julklappsetiketterna! Det finns massor av fina att ladda ner, skriva ut och klippa till. De ovan kommer från Hey Look. Annars kan man alltid rita och skriva egna, antingen för hand eller i dator. Länk→ Länk

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. Jättefin inspiration. Jag brukar alltid ha ett tema på mina klappar 🙂 I år ska jag ha egen virkade snören i varje persons favorit färg runt alla klapparna och svart papper.

  2. Så himla komiskt att du skrev ett inlägg om just detta! Igår, för första gången i år, kände jag en enorm julstress. Anledningen till det var att jag hade en plan på hur jag ville slå in julklapparna i år och vi åkte till en stormarknad här i USA och de hade inte det inslagningspapper som jag ville ha. Fick leta febrilt efter ett som var relativt neutralt..mitt estetiska sinne har fått sig en törn när det kommer till paketinslagning. Det får bli tema: rött, vitt och silver i år istället för naturfärgat med snören. Oh, well. Det finns säkert det jag letar efter, men men…och så skriver du just om detta. Ha det fint och hälsa resten av familjen! Puss Puss

  3. Gud vilka fina paket! Även om det … går emot min image lite har jag faktiskt också gjort färdigt och slagit in alla julklappar. Men de är ju inte i närheten av att vara lika läckra som de här! Jag tror jag ska ta lite inspiration och pimpa papperspåsen som mammas örhängen ligger i! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *