Julefrid

Snön yr utanför mitt fönster och det är bara två dagar kvar till julafton. Alla klappar är färdiga och ligger inslagna under granen i väntan på dopparedan. Jag sitter i köket och luktar på hyacinterna samtidigt som jag äter orimliga mängder skumtomtar och polkagrisknäck. Elva dagars ledighet väntar och julefriden är här.
Polkagrisknäck

Du behöver:
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 dl ljus sirap
2 dl grädde
1-2 dl polkagriskarameller
 
Koka samman alla ingredienser utom polkagrisarna i en stor kastrull tills smeten klarar ett kulprov. Krossa polkagriskaramellerna i en mortel eller i en påse och rör i dem mot slutet av kokningen. Häll upp i knäckformar och låt dem stelna.
 
Recept från sötasaker.com

Delta i diskussionen

11 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *