Årssummering, del II

Nu fortsätter summeringen av mitt 2012. I förra delen tog vi oss igenom vintern och våren och nu är vi redan framme vid sommaren.
 

Juli.

Eftersom sommarvädret var lite sisådär till en början (och visade sig vara ännu sämre sedan) så ringde jag Stina och frågade om hon ville åka på solsemester med mig. Någon vecka senare satte vi oss på ett plan mot Side i Turkiet där vi fick en veckas välbehövlig semester. Vi solade, badade och läste böcker nästan hela tiden vilket verkligen var skönt efter vårens stress. Sedan åkte jag ut till skärgården med min familj som vi gjort varje år sedan 70-talet ungefär. Det var ganska regnigt men fint att umgås med alla nära och kära. Efter det började jag jobba igen som grafisk rådgivare åt Landstinget i Östergötland.
 

Augusti.

I början av augusti firade vi Filips 26-årsdag och sen bar det av på bröllop för min barndomskompis Sofia och hennes Jesper som skulle gifta sig. Under sommaren hann vi också med några besök på glassrestaurangen Smultronstället, jag tror jag levde på glass dessa månader trots det dåliga vädret. Sedan var plötsligt sommaren slut och jobbet på Landstinget avslutades. Istället började en period med intensivt tågåkande till Stockholm för att gå på möten och intervjuer. Så många 147-kronorsbiljetter som jag köpt denna höst har jag nog inte gjort någonsin i livet.
 

September.

Stockholmsresorna till trots så satt jag plötsligt med ett nytt jobb i Norrköping. En projektanställning som kommunikationsstrateg på en forskings- och utvecklingsenhet i Norrköpings kommun. Det firades med god frukost och äppelpaj. Sedan var det redan dags för Filip att flytta till Italien där han skulle jobba som golftränare under hösten. Det var nog bland det sorgligaste och jobbigaste den här hösten, fy tusan vad livet kändes ensamt ibland då, fastän jag hade massor av andra människor omkring mig. Jag försökte hitta på saker för att bli gladare och hälsade bland annat på Karin & Anna i Stockholm.
 

Oktober.

Sedan blev det höst på riktigt och jag fortsatte att jobba och började träna också. Jag gick på biopremiären av Bitchkram och bestämde mig för att bara laga vegetarisk mat i en månad. Ett stort gäng klasskompisar från universitetet kom och hälsade på och vi gick på sittning tillsammans och åt brunch. Sedan blev det äntligen den 25 oktober och jag åkte ned till Italien för att hälsa på Filip. Vi hade fem fina dagar i Rom och vid havet, åt god mat, såg alla sevärdheter och passade på att bara vara tillsammans.
 

November.

I mitten av november kom Filip hem från Italien igen och det firade vi med att bjuda över ett stort gäng vänner på middag och fest vilket kom att bli en tradition flera helger framöver. Vi gick också på biopremiären av Den blå mannen och jag byggde en sänglampa och började försiktigt med julpysslandet. Sista helgen i november åkte jag till Stockholm för att gå på konsert med Bo Kaspers Orkester tillsammans med Stina.
 

December.

Årets sista månad blev riktigt julig med glöggfester, julmarknad på Skansen, massor av pyntande och bakande. Jag köpte och slog in klappar, kikade på Luciatåg och lyssnade på julmusik hela tiden. Allt för att komma i rätt stämning. Och nu är julen egentligen slut och 2012 är snart över. Det ska bli spännande att se vad 2013 för med sig!
 
Gott nytt år!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Jättefina bilder. Åh jag blev så glad när jag såg fotot på blogg.se första sidan. Din Juli bild var där. Då tänkte jag snart är det äntligen sommar igen 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *