Sänglampa

Om man råkar ha sönder sin vanliga sänglampa och inte hittar någon ny och fin med normal kontakt men däremot en fin som är en taklampa – då får man helt enkelt bygga lite själv! Det gjorde jag i detta fall. Jag köpte en svart tygbeklädd sladd med takkontakt och en vanlig sladd med strömbrytare och stoppa i väggen-kontakt. Sedan ringde jag pappa och försäkrade mig om att man kunde montera fast strömbrytaren på lampsladden med gymnasiets ellära-kunskaper som grund (det vill säga blå sladd mot blå och brun sladd mot brun, slut på kunskaper). Det kunde man så då gick jag loss med skruvmejsel och sladdar och monterade med allra största noggrannhet ihop min egna lampa. Sedan köpte jag en stor glödlampa, 95 mm i diameter (råkade köpa 40 watt först, det blir ingen mysig sängbelysning utan mer som en obehaglig spotlight, så köp 25 watt). Och så skruvade jag bara dit lampan, höll tummarna och tryckte på strömbrytaren. Tada! Ingen elchock och en sänglampa rikare, pyssel när det är som allra bäst! Men, kids, don’t try this at home om ni inte vet vad ni gör, jag vill inte ha några bränder på mitt samvete, så bygg försiktigt!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *